Ενημέρωση
Loading
Σ
09
2011

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (24 Οκτώβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 1/2 κιλό χοιρινό άπαχο από μπούτι, κομμένο  σε μερίδες
1 φλ. τσ. αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο

1 φλ. τσ. εκλεκτό ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
2 σκελ. σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κιλό φρέσκος τοματοχυμός
1 κ. σούπας πελτές ντομάτας
3-4 φύλλα δάφνης
1 κύβος βοδινού
1/2 κ. γλ. πιπέρι
150-200 ml βραστό νερό (εφόσον χρειαστεί)
1 κ. γλ. αλάτι ή και περισσότερο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κρέας, το καθαρίζουμε από περιττά λίπη και το κόβουμε σε αρκετά μικρά κομμάτια. Έτσι θα βράσει καλύτερα.


Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το αραβοσιτέλαιο να κάψει. Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε. Πρέπει τα κομμάτια να κοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.

 




Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.


Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το κρέας και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε ζωηρά 1-2 λεπτά για να μην κολλήσει το κρέας και σβήνουμε με το κρασί.

 

 

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά.


Στη συνέχεια ρίχνουμε τον τοματοχυμό, τον πελτέ, τον κύβο διαλυμμένο σε ελάχιστο ζεστό νερό, προσθέτουμε τη δάφνη και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και σιγοβράζουμε για  δυο-δυόμισυ ώρες περίπου.

 

 

Κάθε τόσο ανακατεύουμε το φαγητό και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο βραστό νερό. Στο τελείωμα του μαγειρέματος το κρέας πρέπει να καλύπτεται με σάλτσα. Το αλάτι μπαίνει 5 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά.

Το χοιρινό κοκκινιστό σερβίρεται με πατάτες τηγανητές και σαλάτα-αλοιφή της επιλογής μας. Του ταιριάζει φυσικά το κόκκινο δροσερό κρασί αλλά κια μια παγωμένη μπύρα δεν είναι καθόλου άσχημη επιλογή!

 

Μπορούμε ακόμη να σερβίρουμε το κοκκινιστό κατσαρόλας με ζυμαρικά ή ένα πιλάφι της αρεσκείας μας. Προσωπικά, την πρώτη φορά σερβίρω με πατάτες τηγανητές και τη δεύτερη φορά (αναφέρομαι στην ποσότητα που θα περισσέψει)  φτιάχνω μια μακαρονάδα και βάζω πάνω σε κάθε πιάτο από 2-3 κομμάτια χοιρινό με ανάλογη σάλτσα.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορούμε να τηγανίσουμε μερικές μελιτζάνες ή κολοκυθάκια σε κύβους και στη συνέχεια να τα ενώσουμε με το κρέας στην κατσαρόλα μας. Θ΄αφήσουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά, θα πρέπει να σταθεί το φαγητό άλλα 10-15 λεπτά και μετά μπορούμε να σερβίρουμε.

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 49
ΧείριστοΆριστο