ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ

ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Α
23
2019

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (23 Απρίλιος 2019)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

4 φακ. ξηρής μαγιάς

½ φλ. τσ. χλιαρό νερό

1 κ. σούπας ζάχαρη

 

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια (και λίγο επιπλέον στην άκρη)

3 αβγά ελαφρά χτυπημένα

2 βανίλιες

1 φακ. μαχλέπι

350  γρ. ζάχαρη

1 ½ φλ. τσ. γάλα πολύ καυτό

1 ½ κ. σούπας  αλάτι

Το ξύσμα και το χυμό (75 ml περίπου) από ένα μέτριο πορτοκάλι

Το ξύσμα  ενός λεμονιού

 

200 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας

 

1 αβγό χτυπημένο με 2 κ. σούπας γάλα

 

προαιρετικά λίγο σουσάμι για γαρνίρισμα

 

Μ
23
2012

ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (05 Μάιος 2019)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

Από τα τέλη Μαρτίου και μετά αρχίζουν να κυκλοφορούν στην αγορά οι φρέσκιες φράουλες της χρονιάς.

Δεν πρέπει να βιαστούμε στην αγορά τους γιατί στο πρώτο διάστημα δεν θα είναι και τόσο ώριμες, επομένως όχι τόσο γλυκιές όσο χρειάζεται. Θα είναι όμως αρκετά τσουχτερή η τιμή τους.....

Ανάλογα λοιπόν με τη χρήση διαλέγουμε και το χρόνο αγοράς:

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Μ
21
2012

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (06 Απρίλιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (ανά 8 μερίδες)

1 συκωταριά από κατσίκι
1 κεφαλάκι από κατσίκι
1/2 κιλό έντερα από κατσίκι
ο χυμός 1/2 λεμονιού
1/2 φλ. τσ. λάδι
3 ματσάκια από φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι δυόσμος ή άνιθος ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
5-6 κ. σούπας ρύζι γλασσέ ή 1 1/2 κ. σούπας αλεύρι

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


2 αβγά
ο χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
λίγος ζωμός από την κατσαρόλα

Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 
Μ
12
2012

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΕΣ ΣΤΡΙΦΤΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (04 Απρίλιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 4 πίτες)

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

300 γρ. αλεύρι περίπου
1 κ. γλ. μπέκιν πάουντερ
λίγο αλάτι
1/2 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
ελάχιστο γαρύφαλλο τριμμένο
3 κ.σούπας μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
3/4 φλ. τσ. χυμός πορτοκαλιού

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

100 γρ. ταχίνι
100 γρ. ζάχαρη
1 1/2 κ. σούπας μέλι
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
1 βανίλια
1 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
5-6 κ.σούπας σησαμέλαιο, όσο σηκώσει η γέμιση

κανελοζάχαρη για το πασπάλισμα

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Φ
20
2013

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (01 Απρίλιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού
3/4 κούπας αραβοσιτέλαιο (ή μαργαρίνη)
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κ. σούπας κονιάκ
1 βανίλια
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ίσως και λίγο περισσότερο
1/2 κιλό ( ή και περισσότερη) μαρμελάδα της αρεσκείας μας (κατά προτίμηση ροδάκινο)

λίγο μέλι για την επάλειψη

Φούρνος προθερμασμένος στους 170οC

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ