Εγγραφή
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 1 λίτρο βότκα, ρακή ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο700 γρ. ζάχαρηοι σπόροι από 3 μεγάλα ρόδια (πρέπει να καλύπτουν το 1/3 του μπουκαλιού)1 μικρό ξύλο κανέλας
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΑ 2 ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ3 αβγά1/2 φλ. τσ. ζάχαρη1 φλ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ1 βανίλια100-120 ml σιρόπι από γλυκό του κουταλιού σε θερμοκρασία δωματίουΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ1/2 ποτήρι νερού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή μαργαρίνη3 αβγά250 γρ. ζάχαρη άχνη75 γρ. κακάο σκόνηΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ 1 κουτάκι φυτική MORFAT (ή άλλη αντίστοιχη)4 κ. σούπας γεμάτες ζάχαρη άχνη1 βανίλιαΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ τρούφα, νιφάδες σοκολάτας και κομματάκια από γλυκό κουταλιού (όποιο μας βρίσκεται)
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ1/2 κιλό ώριμα δαμάσκηνα (500 γρ.)1 κιλό ρακί ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο (γράπα)1/4 κιλό ζάχαρη (250 γρ.)1 βανίλια
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ1 1/2 ποτήρια του νερού ρύζι Καρολίνα
1 μεγάλο μπρίκι καυτό νερό (500 ml)
3 κ. σούπας φρέσκο αγελαδινό βούτυρο + 1 κ. γλ. ελαιόλαδο3 ποτήρια του νερού καυτός ζωμός κόταςαλάτι πιπέρι 500 γρ. μυδόψιχα (φρέσκια ή κατεψυγμένη)2 κ. σούπας χυμός λεμονιούλίγο αλατοπίπερο1 κίτρινη πιπεριά1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης1 μακριά πράσινη πιπεριά (κέρατο)
2 φύλλα δάφνης
1-2 κ. σούπας ελαιόλαδο
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ2 κιλά ώριμα δαμάσκηνα 1 κιλό ζάχαρη1/2 φλ. τσ. νερό1/2 φλ. τσ. κονιάκ (ή κόκκινο γλυκό κρασί ή λικέρ της αρεσκείας μας ή τσίπουρο με γλυκάνισο)4 ξύλα κανέλας10-12 γαρύφαλα (μοσχοκάρφια) ή φλούδα πορτοκαλιούΠροετοιμασία: 40 λεπτάΑναμονή: 3-4 ώρεςΨήσιμο: 2+1 ώρες περίπου
Powered By K.Y.T
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα.