Μ
19
2012

ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ Ή ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (18 Μάιος 2013)
Εκτύπωση


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

μυαλά αρνιού ή κατσικιού
αλάτι
πιπέρι
λαδολέμονο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα κεφαλάκια των κατσικιών σύμφωνα με τη συνταγή αρνίσιο ή κατσικίσιο κεφαλάκι βραστό.

Μπίγουμε κοφτερό μαχαίρι ψηλά στο κρανίο, στο σημείο που ενώνονται τα οστά. Χρειάζεται προσοχή για να μη μας φύγει το μαχαίρι πολύ μέσα και καταστρέψει το μυαλό.

Απομακρύνουμε τα οστά τραβώντας τα με δύναμη. Στο εσωτερικό θα φανεί το μυαλό.

 


 

 

Σκοπός μας είναι να προσπαθήσουμε να το αφαιρέσουμε ολόκληρο ή σχεδόν ολόκληρο.

 

 

Το βάζουμε σε μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος, το κόβουμε σε φέτες, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λαδολέμονο. Συνοδεύει τέλεια το ουζάκι μας στο πασχαλιάτικο τραπέζι και όχι μόνο.....

Απλά υπέροχο!

 

 

 






Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα.