Ν
08
2011

ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Ιανουάριος 2017)
Εκτύπωση

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 λίτρο βότκα, ρακή ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
700 γρ. ζάχαρη
οι σπόροι από 3 μεγάλα ρόδια (πρέπει να καλύπτουν το 1/3 του μπουκαλιού)
1 μικρό ξύλο κανέλας

 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλο μπουκάλι με φαρδύ στόμιο βάζουμε τους σπόρους των ροδιών. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας. Συμπληρώνουμε με το αλκοολούχο ποτό που προτιμάμε. Εδώ το βλέπουμε με τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο (σε διπλή δοσολογία).

 

 

 

Κλείνουμε το μπουκάλι και το αναταράσσουμε για να ανακατευτούν καλά τα υλικά.

 


 

Αφήνουμε να σταθεί σε ζεστό μέρος ή στον ήλιο για 40 μέρες.

 

Κάθε μέρα κουνάμε το μπουκάλι για να λιώσει η ζάχαρη.

Στη συνέχεια εφαρμόζουμε ένα τουλπάνι ή μια γάζα στο στόμιο του μπουκαλιού και στραγγίζουμε καλά το ποτό. Το βάζουμε και πάλι σε μπουκάλι που κλείνει καλά.

Την επόμενη μέρα θα το ξαναστραγγίξουμε για να γίνει πιο διαυγές.

Θα φυλάξουμε το λικέρ ρόδι σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Eναλλακτικά φτιάξτε το λικέρ αυτό με κονιάκ, χωρίς  όμως να βάλετε καθόλου κανέλα στο μπουκάλι. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η κατάλληλη εποχή για να το φτιάξουμε είναι γύρω στα μέσα Νοέμβρη, όχι νωρίτερα, γιατί τότε τα ρόδια είναι πιο γλυκά και έχουν πιο έντονο χρώμα.

 

Αν το αλκοολούχο ποτό που θα χρησιμοποιήσουμε είναι πολύ δυνατό, μπορούμε να το αραιώσουμε με λίγο νερό.

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα.