Ι
22
2013

ΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΣΕ ΤΑΨΑΚΙ, ΜΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ!

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Ιούλιος 2013)
Εκτύπωση

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ



1 πακέτο σαβαγιάρ
2 κουτιά Ερμόλ σαντιγύ
2 κουτιά ζαχαρούχο γαλα
1 φλ. τσ. χλιαρό γάλα
2 κ. σούπας κονιάκ ή λικέρ κακάο
2 κ. γλ. στιγμιαίος καφές

λίγο κακάο σε σκόνη για το γαρνίρισμα του γλυκού



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ μπόλ χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα Ερμόλ μαζί με το ζαχαρούχο γάλα για 5 λεπτά. Πρέπει να πάρουμε μια αφράτη κρέμα.

Σε 2-3 κουταλιές χλιαρό γάλα διαλύουμε το 1 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ και το προσθέτουμε στην κρέμα μας. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμη.

Στο υπόλοιπο χλιαρό γάλα διαλύουμε το άλλο κ. γλ. στιγμιαίο καφέ, προσθέτουμε το κονιάκ και βουτάμε μέσα στο μείγμα αυτό, για λίγα δευτερόλεπτα, τα σαβαγιάρ ένα-ένα.

Τοποθετούμε τα μισά μουσκεμένα σαβαγιάρ σε κατάλληλο ταψάκι, φτιάχνοντας ένα στρώμα.

Τα καλύπτουμε με τη μισή δόση από την κρέμα μας κι από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ.

Τέλος απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα. Με τη ράχη ενός κουταλιού φροντίζουμε να γίνει λεία και επίπεδη η επιφάνεια του γλυκού.

Κοσκινίζουμε πάνω στο γλυκό αρκετό κακάο και  βάζουμε το ταψί στο ψυγείο, τουλάχιστον για 5 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να πάρει τη σωστή θερμοκρασία.

Σερβίρεται πάντα κρύο, κομμένο σε χοντρές φέτες.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Είναι προτιμότερο να το παρασκεύασουμε από την προηγούμενη μέρα.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα.