Ο
18
2011

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (15 Σεπτέμβριος 2017)
Εκτύπωση

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

200 γρ. (1 κεσεδάκι) στραγγιστό γιαούρτι
2 αβγά
1/2 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο
1/2 κ. σούπας κοφτή σόδα φαγητού

1 κ. γλ. αλάτι
αλεύρι όσο σηκώσει η ζύμη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

400 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένο
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
λίγο αλάτι και πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ενώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια λεία και σφικτή ζύμη.

 

 

Την αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για 1 ώρα, έτσι θα πλάθεται ευκολότερα.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης για λίγο, ώστε να μη βγάλει υγρασία το τυρί.

 

 

Στον πάγκο εργασίας ή σε μεγάλο ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και παίρνοντας μικρά κομμάτια της, πλάθουμε κυκλικά δισκάκια στο χέρι μας, βάζουμε στο κέντρο τους λίγη γέμιση και κλείνουμε πολύ καλά τις άκρες τους για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα. Τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα.

 

 

Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε σπορέλαιο να κάψει. Τηγανίζουμε τα μπουρεκάκια σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν όμορφα κι από τις δύο πλευρές.

 


 

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε βαθιά πιατέλα σερβιρίσματος.

 

 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Επειδή γίνονται πολλά μπουρεκάκια με την παραπάνω δοσολογία, είναι προτιμότερο να εκτελέσουμε αρχικά τη συνταγή με τη μισή δόση, ώσπου να αποκτήσουμε την απαιτούμενη εμπειρία. Χρειάζεται προσοχή στο πόσο σφικτή θα φτιάξουμε τη ζύμη μας. Αν δεν είναι όσο πρέπει, θα μας δυσκολέψουν στο πλάσιμο.

ΜΥΣΤΙΚΟ: Αν παρόλες τις προσπάθειές μας, η ζύμη βγήκε χαλαρή ή για κάποιο άλλο λόγο δεν μπορούμε να φτιάξουμε τα μπουρεκάκια με τον παραπάνω τρόπο, δεν θα απογοητευτούμε. Ενώνουμε ζύμη και γέμιση, ζυμώνουμε καλά, κόβουμε κομμάτια και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν γύρω-γύρω. Μου έχει τύχει και ειλικρινά σας λέω πως έγιναν εξίσου νόστιμα. Απλά είχαν διαφορετική εμφάνιση.

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα.