Συμβαίνει καμιά φορά το σιρόπι σε κάποιο από τα γλυκά κουταλιού που φτιάχνουμε, να είναι λιγοστό ή όχι τόσο πολύ όσο θα θέλαμε.
Μπορούμε να προσθέσουμε λοιπόν λίγο περισσότερο σιρόπι που θα το φτιάξουμε ως εξής:
Θα χρειαστούμε 1 1/2 ποτήρι του νερού νερό, 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη, 1/2 ποτήρι του νερού γλυκόζη και 1 βανίλια ή μια φλούδα λεμονιού για να το αρωματίσουμε.
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να βράσουν για 5 λεπτά από τη στιγμή που θ΄αρχίσει να κοχλάζει. Ανακατεύουμε μόνο στην αρχή, πριν αρχίσει ο βρασμός.
Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Τότε θ΄αφαιρέσουμε τη φλούδα του λεμονιού (αν έχουμε βάλει).
Ενώνουμε το γλυκό κουταλιού με το σιρόπι που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι και απαλές κινήσεις.
Σε καθαρό βάζο με καινούριο καπάκι, τοποθετούμε το νέο γλυκό μας.
Κλείνουμε το βάζο πολύ καλά και το αναποδογυρίζουμε για 1 ώρα.
Η γλυκόζη είναι απαραίτητη γιατί θα βοηθήσει στο να συντηρηθεί το γλυκό κουταλιού πολύ καιρό χωρίς να πιάσει μούχλα στο επάνω μέρος του βάζου.
Είναι προτιμότερο να διατηρήσουμε το βάζο στο ψυγείο.