Ι
17
2016

ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΛΟΥΚΟΥΜΑ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (27 Ιανουάριος 2024)
Εκτύπωση

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 25 τέμαχια)

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο χρειαστεί η ζύμη


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

25 μικρά λουκούμια (αν είναι μεγάλα, τα χωρίζουμε σε μικρότερα μέρη)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

λίγη ζάχαρη άχνη


Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC
Ψήσιμο 35-40 λεπτά



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης, εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Μόλις πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα θ΄ αρχίσουμε να ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι. Η ζύμη μας θα πρέπει να γίνει εύπλαστη, μαλακή και να μην κολλά καθόλου στα χέρια και τα τοιχώματα του μπολ.

Καλύπτουμε μια μεγάλη λαμαρίνα με λαδόκολλα.

Κόβουμε ένα κομματάκι από τη ζύμη σε μέγεθος καρυδιού, το ανοίγουμε στο χέρι μας σε φυλλαράκι και στο κέντρο του τοποθετούμε ένα μικρό λουκούμι. Το κλείνουμε προσεκτικά και το ξαναπλάθουμε σε μπαλάκι. Δεν πρέπει να φαίνεται καθόλου το λουκούμι. Το βάζουμε στο ταψί.

Συνεχίζουμε με το επόμενο κομμάτι ζύμης και -κατά τον ίδιο τρόπο- δημιουργούμε το δεύτερο μπισκοτολούκουμο. Το αφήνουμε στη λαμαρίνα, σε κάποια απόσταση από το προηγούμενο, γιατί θα φουσκώσουν αρκετά στο ψήσιμο.

Αφού ετοιμαστούν όλα τα γεμιστά μπισκότα, βάζουμε το ταψί στη μεσαία θέση του φούρνου, με φωτιά πάνω και κάτω. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρουν τα μπισκοτολούκουμα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Ξεφουρνίζουμε πάνω σε σχάρα κι αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

 

 



Τότε θα τα καλύψουμε με ζάχαρη άχνη και θα τα μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

 

Είναι τραγανά, πεντανόστιμα, πολύ εύκολα στην παρασκευή τους και μπορούν να γίνουν ωραιότατο νηστίσιμο γλυκάκι!



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εάν πρόκειται να τα διατηρήσουμε γι΄αρκετές μέρες, πρέπει να τοποθετηθούν, μόλις κρυώσουν, σε δοχείο με πολύ καλό κλείσιμο. Άχνη θα βάζουμε μόνο σε όσα πρόκειται να σερβίρουμε. Κι΄αυτό, για να έχουν πάντα όμορφη εμφάνιση τα μπισκότα, χωρίς λιωμένη ζάχαρη από την υγρασία του περιβάλλοντος.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα.