Ν
23
2011

ΠΙΤΣΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (07 Ιανουάριος 2012)
Εκτύπωση

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 δόση ζύμη για πίτσα
1/4 φλ.τσ. λάδι
750 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες (ή κονσέρβας τεμαχισμένα)
3 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
ελιές πράσινες και μαύρες σε φετάκια
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη (προαιρετικό)
1/2 κιλό φυτικό τυρί τριμμένο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

250 γρ. ketchup
100 γρ. πελτές ντομάτας
2 κ. σούπας μουστάρδα
ρίγανη
μπόλικος βασιλικός ψιλοκομμένος

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε μια δόση ζύμη για πίτσα και την αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει.

Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει. Ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και το σκόρδο, όλα ψιλοκομμένα. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε και τα μανιτάρια σε φέτες. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά τους και να μείνουν μόνο με το λάδι τους. Τότε ρίχνουμε και τις ελιές σε φετάκια. Αλατοπιπερώνουμε κατά  προτίμηση. Ανακατεύουμε για λίγο πάνω στη φωτιά και στη συνέχεια κατεβάζουμε την κατσαρόλα.

Λαδώνουμε καλά τη λαμαρίνα του φούρνου.

Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη στρώνουμε στο ταψί ομοιόμορφα.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: σ΄ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαζί και την τοποθετούμε πάνω στη ζύμη με σπάτουλα, προσεκτικά για να πάει παντού.

Απλώνουμε το μισό φυτικό τυρί σε όλη την επιφάνεια της πίτσας.

Τώρα αδειάζουμε τη γέμιση της κατσαρόλας και την αραδιάζουμε με προσοχή. Τελειώνουμε πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο φυτικό τυρί.

Περιμένουμε για λίγο μέχρι να ξαναφουσκώσει η ζύμη.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 20 λεπτά.

Βγάζουμε την πίτσα, κόβουμε με τη ρόδα ή με κοφτερό μαχαίρι σταυρωτά σε κομμάτια και τη σερβίρουμε ζεστή.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορούμε ν΄αντικαταστήσουμε το σκόρδο με ένα μικρό κρεμμύδι, αν προτιμάμε τη γεύση του και τα φρέσκα μανιτάρια με κονσερβοποιημένα, τα οποία όμως δεν θα έχουν τόσο έντονη γεύση. Δεν βιαζόμαστε να ψήσουμε την πίτσα, αφήνουμε οπωσδήποτε να φουσκώσει και δεύτερη φορά η ζύμη μας.



Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα.