Σ
15
2011

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Απρίλιος 2012)
Εκτύπωση

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

3 κούπες αλεύρι
30 γρ. μαγιά νωπή
11/2 κ. γλ. αλάτι
1 κ. σούπας ζάχαρη
1 κ. σούπας ξύδι

3 κ. σούπας ελαιόλαδο
χλιαρό νερό όσο πάρει


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε τη μαγιά σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη.


Σε βαθύ μπολ τοποθετούμε το αλεύρι με το αλάτι, το σπορέλαιο και το ξύδι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνουμε με το χέρι και προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό κάθε τόσο μέχρι να πετύχουμε μια ελαστική ζύμη που θα ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ. Προσοχή: πολύ λίγο νερό κάθε φορά για να μη λασπώσει η ζύμη μας.

 

 

Λαδώνουμε τα χέρια μας και μ΄αυτά γύρω-γύρω τη ζύμη και το μπολ. Έτσι όταν θα φουσκώσει δεν θα κολλήσει πουθενά. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά περίπου.

 


Όταν ετοιμαστεί, την απλώνουμε σε πολύ καλά βουτυρωμένη λαμαρίνα, στρώνουμε τα υλικά που θέλουμε στην πίτσα μας και αφήνουμε να φουσκώσει για δεύτερη φορά.

 

 

 

 

 


 

Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο-200οC ανάλογα με το φούρνο. Μέχρι να ζεσταθεί καλά, θα έχει φουσκώσει και η ζύμη.

 

Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στη μεσαία θέση του φούρνου με φωτιά πάνω-κάτω..

 

 

 

 

 

 


 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα.