Ι
31
2016

ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ ΜΕ ΜΠΑΓΙΑΤΙΙΚΟ ΨΩΜΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (31 Ιανουάριος 2016)
Εκτύπωση

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

6 αβγά
1/2 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
1 1/2 κεσ. (300 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι
1 κ. γλ. σόδα φαγητού
2 φλ. τσ. χοντροτριμμένο τυρί
1/2 κ. γλ. αλάτι
πιπέρι, όσο θέλουμε
250 γρ. ψιλοαλαεμένη ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού

λίγο σουσάμι για πασπάλισμα


Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ μπολ σπάζουμε τ΄αβγά και τα χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ηλιέλαιο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ. γλ. σόδα.

Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί κι ανακατεύουμε.

Στο τέλος ενώνουμε την ψίχα του ψωμιού με το μείγμα.

Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ένα ταψάκι με διαστάσεις 25 Χ 30 εκ. περίπου.

Αδειάζουμε τη ζύμη στο ταψί και τακτοποιούμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι, δίνει ωραία γεύση κι εμφάνιση!

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου με φωτιά μόνο από κάτω για τα πρώτα 30 λεπτά και στη συνέχεια με φωτιά πάνω-κάτω για 5-10 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει όμορφα η πίτα από πάνω.

Ξεφουρνίζουμε πάνω σε σχάρα, αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί και κατόπιν μπορούμε να σερβίρουμε.

 

 

Συνοδεύουμε με λεπτά φετάκια από σαλάμι Ουγγαρίας ή καπνιστή μπριζόλα.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ
: Μια πολύ καλή και νόστιμη επιλογή για να καταναλώσουμε περισσευούμενο ψωμί προηγούμενων ημερών.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα.