Ι
08
2019

ΚΕΡΑΣΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (08 Ιούνιος 2019)
Εκτύπωση

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

1100 γρ. κεράσια

1 κιλό ζάχαρη

1 βανίλια

ο χυμός μιού μέτριου λεμονιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 


 

Πλένουμε με 2-3 νερά τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο, αφού πρώτα φορέσουμε γάντια λάτεξ (έτσι θα γλιτώσουμε το βάψιμο των χεριών...).

 

Τοποθετούμε τα καθαρισμένα κεράσια σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

 

 

 

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

 

Κάθε τόσο ανακατεύουμε γιατί το περιεχόμενο φουσκώνει και αφρίζει πολύ.

 

 

Μετά από 30 λεπτά βρασμού περίπου προσθέτουε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού. Ανακάτεμα και πάλι.

 

 

Ύστερα από 2 λεπτά κλείνουμε την εστία και αποσύρουμε την κατσαρόλα.

 

Μοιράζουμε το καυτό γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε με καινούρια καπάκια. Όταν κάποια στιγμή ακουστεί ένα "κλικ" θα έχουν σφραγίσει. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος ή καλύτερα στο ψυγείο.

 

 

Το γλυκό κεράσι παρέχει ιδανική λύση για σερβίρισμα μαζί με το αγαπημένο παγωτό σας. Τόσο η γεύση όσο και το ρουμπινί χρώμα του είναι πειρασμός!

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα.