Ο
07
2011

ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (08 Οκτώβριος 2016)
Εκτύπωση

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 κιλά κίτρινο γλυκό κολοκύθι
3 φλ. τσ. ζάχαρη
3 κ. γλ. κανέλα

2 ποτήρια νερό, ίσως και λίγο περισσότερο
6 κ. σούπας κονιάκ

Φούρνος προθερμασμένος στους 160οC

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 



Πλένουμε πολύ καλά το κολοκύθι εξωτερικά και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Αφαιρούμε όλα τα σπόρια από το εσωτερικό του, αφήνοντας την επιφάνεια καθαρή. Δεν βγάζουμε τις φλούδες.

 

 

Στη βαθιά λαμαρίνα του φούρνου ή σε ταψί, αραδιάζουμε τα κομμάτια του κολοκυθιού (με τη φλούδα στο ταψί), πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα  και προσθέτουμε με προσοχή 2 ποτήρια νερό και 6 κ. σούπας κονιάκ.

 

 

Βάζουμε τη λαμαρίνα στη μεσαία θέση του φούρνου και ψήνουμε για μιάμισυ ώρα περίπου, μέχρι να κοκκινίσει από πάνω το κολοκύθι. Ελέγχουμε κάθε τόσο το νερό στο ταψί, με την κουτάλα βρέχουμε τα κομμάτια της κολοκύθας με ζωμό και αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε  λίγο νερό ακόμη. Στο τέλος του ψησίματος πρέπει να υπάρχει αρκετό σιρόπι.

 

 

Σερβίρουμε τα ψητά κολοκύθια ζεστά ή κρύα μαζί με μερικές κουταλιές από το σιρόπι τους.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: Μπορούμε να σιγοψήσουμε τα κομμάτια του κολοκυθιού σκέτα σε λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα, να φτιάξουμε σιρόπι με 2 ποτήρια νερό, 3 φλ. τσ. ζάχαρη, 2 ξύλα κανέλας και 6 κ. σούπας κονιάκ, το οποίο θα βράσουμε για 10 λεπτά, και όταν κρυώσει, μ΄αυτό να περιχύσουμε τα κομμάτια στο σερβίρισμα.

Και στις δυο περιπτώσεις έχουμε ένα πολύ ελαφρύ και πεντανόστιμο γλυκάκι.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το σημαντικό είναι να μαλακώσει καλά το κολοκύθι για να τρώγεται ευχάριστα. Επειδή ο κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά, καλό είναι να ελέγχουμε κατά πόσο έχουμε πετύχει το σωστό ψήσιμο.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα.