Ν
30
2011

ΚΥΔΩΝΙΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (30 Νοέμβριος 2011)
Εκτύπωση

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

κυδώνια με καθαρή φλούδα χωρίς χνούδι
μέλι
ζάχαρη
γαρύφαλλα
κανέλα σε σκόνη
ξύλα κανέλας (προαιρετικό)
λίγο κονιάκ ή κόκκινο κρασί (προαιρετικό)

Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και σκουπίζουμε πολύ καλά τα κυδώνια. Δεν τα ξεφλουδίζουμε. Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Τοποθετούμε σε ταψάκι που να τα χωράει άνετα, 1 φλ. τσ. νερό, λίγο κονιάκ, 1 1/2 κ. σούπας μέλι, 1 1/2 κ. σούπας ζάχαρη, λίγη κανέλα τριμμένη και ανακατεύουμε.

Αραδιάζουμε στο ταψί τα κυδώνια με τη φλούδα να ακουμπά στον πάτο και το σκαμμένο μέρος τους προς τα εμάς. Μέσα σε κάθε μισό κυδώνι βάζουμε από 2-3 γαρύφαλλα, 2-3 μικρούτσικα κομματάκια κανέλας, λίγη ζάχαρη, λίγη τριμμένη κανέλα και 1 κ. γλ. μέλι.

Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια και να πηχτώσει το σιρόπι. Κάθε τόσο βρέχουμε τα κυδώνια με το σιρόπι τους και ελέγχουμε την ποσότητα του νερού στο ταψί.

Ξεφουρνίζουμε κι αφήνουμε να κρυώσουν.

Σερβίρονται σε μακρόστενη πιατέλα σκέτα με λίγο από το σιρόπι τους ή μαζί με ροζέτες από σαντιγύ,  αραδιασμένες στα πλαϊνά και πασπαλισμένες με ελάχιστη κανέλα για πιο όμορφο αποτέλεσμα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
: Την ίδια συνταγή μπορούμε να εκτελέσουμε με μήλα αντί για κυδώνια. Σ΄αυτή την περίπτωση μέσα στα μήλα θα βάλουμε λίγα χοντροτριμμένα καρύδια αντί για γαρύφαλλα και καθόλου ξύλο κανέλας, μόνο σκόνη. Τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης είναι ακριβώς τα ίδια.



Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα.