Α
27
2021

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (27 Απρίλιος 2021)
Εκτύπωση

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 φάκελος φυτική σαντιγύ σε σκόνη ( 110 γρ. )
1 κουτί γάλα καρύδας ( 400 ml )
100 γρ. ζάχαρη άχνη ( ανάλογα με τις προτιμήσεις σας αυξομειώστε )
4 βανίλιες



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Είναι απόλυτα φυσιολογικό το γάλα καρύδας να έχει στερεοποιηθεί λόγω θερμοκρασίας. Σ΄αυτή την περίπτωση, αδειάζουμε το περιεχόμενο του κουτιού σε ένα μπολ και το ζεσταίνουμε στα μικροκύμματα για 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και βλέπουμε πως το γάλα παίρνει την κανονική μορφή του.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη σαντιγύ, την άχνη και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε 200 ml ( 1 φλ. τσ. ) από το γάλα καρύδας και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα και ξαναχτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Πρέπει να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά και να πάρουμε ένα αφράτο παχύρευστο μείγμα.

Τοποθετούμε σε μπολ που κλείνει καλά και βάζουμε στην κατάψυξη για 12 ώρες.

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με νιφάδες κουβερτούρας και ξηρούς καρπούς ή όπως  θέλουμε και.... απολαμβάνουμε γεύση!



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αφού έχουμε προσθέσει όλο το γάλα καρύδας, ρίχνουμε 1 φλ. τσ. νιφάδες κουβερτούρας και παίρνουμε ένα είδος στρατσιατέλας.

Επίσης, προσθέτοντας μαρμελάδα πορτοκάλι, φράουλα ή άλλου φρούτου, φτιάχνουμε υπέροχους συνδοιασμούς σερβιρίσματος!

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα.