Σ
05
2011

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (27 Ιανουάριος 2012)
Εκτύπωση

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 1/2 κιλό μοσχάρι (σε μερίδες, κομμάτι από το λαιμό του ζώου)
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. του καφέ νερό
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 κιλό φρέσκος τοματοχυμός
1 κ. σούπας πελτές ντομάτας
3-4 φύλλα δάφνης (ή κατά προτίμηση 3 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος)
1-2 σκελ. σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κύβος βοδινού
αλάτι, πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το μοσχάρι, αν και πολύ νόστιμο, είναι από τα πιο δύσκολα κρέατα στο μαγείρεμα. Γι αυτό και πρέπει ν΄αγοράζουμε όσο πιο τρυφερό κρέας γίνεται. Θεωρώ ότι αυτό από το λαιμό του ζώου είναι από τα μαλακότερα και νοστιμότερα.

Πλένουμε καλά τις μερίδες του κρέατος και αφαιρούμε τυχόν περιττές ίνες και λίπη. Προσωπικά θέλω τα κομμάτια τελείως καθαρά και άπαχα.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί. Μόλις ξανθίνει, προσθέτουμε ένα φλ. του καφέ νερό. Τοποθετούμε το κρέας, ανακατεύουμε για πολύ λίγο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Με τη φωτιά στο ελάχιστο, θα σιγοβράσει έτσι περίπου 2 ώρες. Δεν θα προσθέσουμε καθόλου νερό γιατί το κρέας θα βγάλει το δικό του.

Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε γι΄ ακόμη 5 λεπτά.

Τώρα θα προσθέσουμε τον τοματοχυμό, τον πελτέ, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τον κύβο και το πιπέρι, θα ανακατέψουμε καλά και θ΄αφήσουμε να σιγοβράσει για άλλες 2 ώρες περίπου. Ελέγχουμε κάθε τόσο και ανακατεύουμε. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό. Το φαγητό πρέπει να μείνει με μια πυκνή σάλτσα.

Αλατίζουμε μόλις 10 λεπτά πριν το τελείωμα του φαγητού. Έτσι αποφεύγουμε να σκληρύνει το κρέας κατά το μαγείρεμα.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα κάθε εποχή.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν περισσέψει φαγητό, μπορείτε να το σερβίρετε την επομένη φτιάχνοντας μια μακαρονάδα και βάζοντας λίγο κρέας με σάλτσα πάνω σε κάθε μερίδα. Γίνεται ανάρπαστο!



Αξιολόγηση Χρήστη: / 27
ΧείριστοΆριστο 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Περισσότερα.