Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Σ
05
2011

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (27 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 1/2 κιλό μοσχάρι (σε μερίδες, κομμάτι από το λαιμό του ζώου)
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. του καφέ νερό
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 κιλό φρέσκος τοματοχυμός
1 κ. σούπας πελτές ντομάτας
3-4 φύλλα δάφνης (ή κατά προτίμηση 3 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος)
1-2 σκελ. σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κύβος βοδινού
αλάτι, πιπέρι

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 27
ΧείριστοΆριστο 
Ι
17
2012

ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (14 Ιανουάριος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 1/2 κιλό κρέας ποντίκι σε φέτες από μοσχάρι
4 μεγάλα καρότα
4-5 μέτριες πατάτες
1 πράσο ψιλοκομμένο, μόνο το άσπρο μέρος
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ρίζα και 1-2 κλωνάρια σέλινου ψιλοκομμένα, χωρίς τα φύλλα
1/2 φλ. τσ. ρύζι καρολίνα
1 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
2 κύβοι βοδινού
αλάτι
πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

2 αβγά
ο χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια

ΜΕΡΙΔΕΣ 10


ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 4 ώρες περίπου

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 9
ΧείριστοΆριστο 
Σ
05
2011

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (12 Σεπτέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. αλεύρι
1 μπαίκιν πάουντερ
350 γρ. σταφίδα ξανθιά
1/2 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1/2 κ. γλ. αλάτι
2 βανίλιες
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
3 κ. σούπας κονιάκ (προαιρετικό)
1 γάλα εβαπορέ
λίγο νερό

Φούρνος προθερμασμένος στους 160οC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Ι
10
2015

ΨΕΥΤΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ (ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΜΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (10 Ιούνιος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
150 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα


Φούρνος προθερμασμένος στους 190ο-200οC, ανάλογα με το φούρνο

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
Δ
01
2014

ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (02 Φεβρουάριος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

4 ώριμες μπανάνες
1/3 φλ. τσ. σπορέλαιο
1 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ
ο χυμός ενός μέτριου πορτοκαλιού
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ίσως και περισσότερο)
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
3 κ. σούπας σταφίδα ξανθή
3 κ. σούπας τρούφα ή νυφάδες κουβερτούρας


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

2 κ. γλ. κακάο σκόνη
1 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
5 κ. νερό
4 κ. γλ. σπορέλαιο
4 κ. γλ. κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού


Φούρνος προθερμασμένος στους 160οC

Ψήσιμο σε αντικολλητική στρόγγυλη φόρμα δαχτυλίδι, πολύ καλά λαδωμένη

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση