Ενημέρωση
Loading
Σ
24
2016

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (24 Σεπτέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 2 μπολάκια)

2 φλ. τσ. βρασμένα και σκουπισμένα ρεβύθια
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 κ.γλ. χοντρό αλάτι (ή και κανονικό)
1/2 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή
1/2 κ.γλ. πάπρικα κανονική και λίγη καυτερή (ή μαύρο πιπέρι)
1/2 κ.γλ. κύμινο


Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 

Σ
03
2011

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (15 Σεπτέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. χοντρό φύλλο για πίτα

1/4 φλ. τσαγιού αραβοσιτέλαιο
1 κιλό σπανάκι ζεματισμένο
2-3 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κ. σούπας άνιθος ψιλοκομμένος
1 πράσσο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
500 γρ. τυρί φέτα  χοντροτριμμένο
5 αβγά
αλάτι και πιπέρι

1 φλ. τσαγιού αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
1 φλ. τσαγιού γάλα
1 αβγό
λίγο αλάτι

Φούρνος προθερμασμένος στους 160οC
Αν τα φύλλα μας είναι στρόγγυλα, θα χρησιμοποιήσουμε στρόγγυλο ταψί που να τα χωράει ακριβώς.
Αν έχουμε μακρόστενα φύλλα, καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε τη λαμαρίνα του φούρνου.

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Α
04
2013

ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΨΩΜΙΟΥ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Ιούλιος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 φλ. τσ. χλιαρό νερό
25 γρ. νωπή μαγιά (ή 1 φακ. ξερή)
1 κ. σούπας ζάχαρη

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. κίτρινο αλεύρι
1 κ. γλ. κουρκουμάς τριμμένος
5 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 γεμάτη κ. σούπας αλάτι
1/2 φλ. τσ. περίπου χλιαρό νερό

λίγο αλεύρι για το πασπάλισμα του ψωμιού


Ψήσιμο με αντικολλητική στρόγγυλη φόρμα και στους 160οC

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Φ
23
2014

ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (09 Μάρτιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 κιλό φύλλα για μπακλαβά, τύπου Βηρυττού
1 φλ. τσ. λιωμένο φυτικό βούτυρο (μαργαρίνη), για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

400 γρ. ταχίνι
1 φλ. τσ. ζάχαρη
2 φλ. τσ. ψιλοαλεσμένοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα καβουρντισμένα, φυστίκια, φουντούκια, κτλ.)
1 κ. γλ. σκόνη κανέλας
1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 1/2 φλ. τσ. χυμός πορτοκαλιού (ή μανταρινιού)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

3 φλ. τσ. ζάχαρη
3 φλ. τσ. νερό
1 φλ. τσ. μέλι
1 φλούδα λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
3 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια)


Φούρνος προθερμασμένος στους 175οC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Ο
11
2011

ΦΑΣΟΛΑΔΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (12 Σεπτέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. φασόλια μέτρια

2 λίτρα βραστό νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή σε λεπτές φέτες)
4 μέτρια καρότα σε λεπτές ροδέλες
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο (κορμός και φύλλα)
λίγη ρίζα σέλινου σε κυβάκια μέγεθους ζαριού
1 κ. σούπας πελτές ντομάτας
1 κύβος βοδινού
2 φλ. τσ. εκλεκτό ελαιόλαδο
αλάτι
1 πράσινη καυτερή πιπεριά ολόκληρη (προαιρετικό)
λίγη ρίγανη στο σερβίρισμα (προαιρετικό)

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση