Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Μ
29
2015

ΕΛΙΟΨΩΜΑ..... ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ!

Συντάχθηκε απο τον/την κα ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΚΑΛΑΘΑΚΗ από τη Δράμα Τελευταία Ενημέρωση (02 Ιούνιος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

Η καλή μου φίλη κα Φρειδερίκη Καλαθάκη από τη Δράμα (Κρητικιά στην καταγωγή....) μάς στέλνει μια πεντανόστιμη λιχουδιά και την ευχαριστώ πολύ γι΄αυτό. Πάμε να τη φτιάξουμε:

 


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. τσ. νερό

1/2 κ. γλ. αλάτι

1 κ. γλ. ρίγανη

1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

ελιές Καλαμών κομμένες σε ροδέλες, όσες θέλουμε (1 - 1 1/2 φλ. τσ.)

αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει η ζύμη


Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Μ
14
2014

ΕΥΚΟΛΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (16 Μάιος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

1 φάκελος φυτική σαντιγύ σε σκόνη
1 βανίλια
5 κ. σούπας κακάο ρόφημα σε σκόνη (περιέχει ζάχαρη)
2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 φλ. τσ. κρύο γάλα από το ψυγείο

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

τα 2/3 από ένα πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
1 φλ. τσ. κρύο γάλα
1 κ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ (όποιο έχουμε)
3-4 φρέσκιες και αρκετά ώριμες φράουλες ψιλοκομμένες

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

τρούφα ή νυφάδες σοκολάτας και μερικά κερασάκια από γλυκό του κουταλιού

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 
Μ
31
2015

ΤΑΡΑΜΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (31 Μάιος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (γιΑ 20-25 τεμάχια)



1 1/2 φλ. τσ. νερό πολύ ζεστό (όχι καυτό)
1 φακελάκι έτοιμος πουρές πατάτας σε σκόνη (125 γρ.)
3 κ. σούπας μαργαρίνη
1 κ. γλ. αλάτι
4 κ. σούπας γεμάτες ταραμοσαλάτα
1 κ. σούπας ρίγανη ή φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
πιπέρι
τρίμμα φρυγανιάς, όσο πάρει η ζύμη

ελιές καλαμών σε ροδέλες για την επικάλυψη


Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC


Μ
25
2015

ΑΛΜΥΡΑ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Μάιος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 40 τεμάχια)


2 φύλλα σφολιάτας (650 γρ.)
4 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο
1/2 κιλό gooda ή edam σε φέτες
80 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1/2 φλ. τσ. σουσάμι


Φούρνος προθερμασμένος στους 220oC

 

Σ
23
2015

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (24 Σεπτέμβριος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

8 φέτες από ψωμί του τοστ (ψίχα κατά προτίμηση)
λίγο βούτυρο για το ταψί
8 κ. σούπας από το σιρόπι ενός γλυκού του κουταλιού

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

4 μέτριες και ώριμες μπανάνες
1 ζαχαρούχο γάλα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ

1 φάκελος φυτική σαντιγύ σε σκόνη ( 110 γρ. )
1 φλ. τσ. κρύο γάλα
1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

λίγη κανέλα και τρούφα ή νυφάδες σοκολάτας


Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψάκι με διαστάσεις 25Χ30 εκ. περίπου

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση