Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Μ
17
2013

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Νοέμβριος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail


 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για μία μακρόστενη φόρμα του κέικ)

1/2 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο (ή 125 γρ. μαργαρίνη)
1  ποτήρι του νερού ζάχαρη
2 μέτριες και ώριμες μπανάνες
1 βανίλια
1/2 ποτήρι του νερού χυμός πορτοκαλιού
1/2 κ. γλ. σόδα μαγειρικής
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο μαζί με 1 κ. γλ. μπέκιν πάουντερ)
2 κ. σούπας νιφάδες κουβερτούρας ή τρούφα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

1 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
11/2 κ.γλ. κακάο σε σκόνη
ζεστό μείγμα από: 5 κ. γλ. νερό, 3 κ. γλ. ηλιέλαιο και 3 κ. γλ. κονιάκ

Φούρνος προθερμασμένος στους 160οC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 15
ΧείριστοΆριστο 
Σ
05
2011

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (27 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 1/2 κιλό μοσχάρι (σε μερίδες, κομμάτι από το λαιμό του ζώου)
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. του καφέ νερό
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 κιλό φρέσκος τοματοχυμός
1 κ. σούπας πελτές ντομάτας
3-4 φύλλα δάφνης (ή κατά προτίμηση 3 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος)
1-2 σκελ. σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κύβος βοδινού
αλάτι, πιπέρι

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 27
ΧείριστοΆριστο 
Ι
17
2012

ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (14 Ιανουάριος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 1/2 κιλό κρέας ποντίκι σε φέτες από μοσχάρι
4 μεγάλα καρότα
4-5 μέτριες πατάτες
1 πράσο ψιλοκομμένο, μόνο το άσπρο μέρος
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ρίζα και 1-2 κλωνάρια σέλινου ψιλοκομμένα, χωρίς τα φύλλα
1/2 φλ. τσ. ρύζι καρολίνα
1 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
2 κύβοι βοδινού
αλάτι
πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

2 αβγά
ο χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια

ΜΕΡΙΔΕΣ 10


ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 4 ώρες περίπου

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 9
ΧείριστοΆριστο 
Σ
05
2011

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (12 Σεπτέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. αλεύρι
1 μπαίκιν πάουντερ
350 γρ. σταφίδα ξανθιά
1/2 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1/2 κ. γλ. αλάτι
2 βανίλιες
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
3 κ. σούπας κονιάκ (προαιρετικό)
1 γάλα εβαπορέ
λίγο νερό

Φούρνος προθερμασμένος στους 160οC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Ι
10
2015

ΨΕΥΤΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ (ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΜΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (10 Ιούνιος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
150 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα


Φούρνος προθερμασμένος στους 190ο-200οC, ανάλογα με το φούρνο

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση