Ενημέρωση
Loading
Ο
19
2018

ΡΟΛΟ ΨΩΜΙΟΥ ΜΕ ΕΛΙΑ, ΚΑΣΕΡΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (19 Οκτώβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

 

2 φακελ. ξηρής μαγιάς
1 κ. σούπας ζάχαρη
300 ml χλιαρό νερό

350 γρ. κίτρινο αλεύρι
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και όσο περισσότερο χρειαστεί
1 1/2 κ. γλ. αλάτι
1/3 φλ. τσ. ελαιόλαδο περίπου (αρχικά 4 κουταλιές μέσα στη ζύμη και το υπόλοιπο στα χέρια μας)

 

 

2-3 κουταλιές σούπας ελιές καλαμών σε φετάκια ή ροδέλες
1/2 φλ.τσ. τριμμένο gooda, edam ή άλλο μαλακό κίτρινο τυρί
1/2 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

λίγο σουσάμι για την επικάλυψη

Ν
21
2017

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Νοέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό λάχανο
2 μέτρια κολοκυθάκια
4 μέτρια καρότα
1 πιπεριά φλωρίνης
2 πράσινες  μακριές πιπεριές (κέρατο)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου

500 γρ. λουκάνικα τύπου Φραγκφούρτης (ή για hot dog) κομμένα σε χοντρές ροδέλες

1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 φλ. τσ. ηλιέλαιο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
500 γρ. φρέσκος τοματοχυμός
1 κύβος λαχανικών ή βοδινού (προαιρετικός)
6-8 μπαχάρια
2-3 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 

Ο
20
2017

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΟΥΡΣΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (20 Οκτώβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για βάζο ενός κιλού:

Πράσινες ντομάτες τόσες ώστε να χωράνε στο βάζο και να μένουν 2-3 εκ. κενός χώρος στο επάνω μέρος


2 κούπες νερό
1/2 κούπα λευκό ξύδι ή μηλόξυδο
1+1 κ.σ. χοντρό αλάτι

2 με 3 σκελίδες σκόρδου σε φέτες

4 με 5 φύλλα φρέσκου βασιλικού

Καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)


Λίγο ελαιόλαδο για το βάζο

Ι
30
2012

ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΥΔΑΤΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Οκτώβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


1 χταπόδι γύρω στο κιλό, καλά χτυπημένο ή κατεψυγμένο
80 ml ξύδι ( κατά προτίμηση balsamico )
160 ml νερό

λίγο ελαιόλαδο

Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 
Ο
07
2012

ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Οκτώβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail


 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

250 γρ. ψίχα από βρασμένα κάστανα (περίπου 1/2 κιλό ωμά κάστανα)
125 ml νερό
180 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση