Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Σ
09
2017

ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (11 Σεπτέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 4 άτομα)

1 έτοιμο ρολό κοτόπουλου βάρους 1 κιλό περίπου
4-5 μεγάλες πατάτες κομένες σε μεγάλους κύβους ή κυδώνια
1 1/2 φλ. τσ. καυτό νερό
1 κύβος κότας
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
ο χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια

αλάτι
πιπέρι

ρίγανη

Φούρνος προθερμασμένος στους 250οC
Ψήσιμο για 1 ώρα και 20 λεπτά  περίπου

 

Α
27
2012

ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (24 Ιούνιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail


 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό βύσσινα καθαρισμένα, χωρίς τα κουκούτσια
1200 γρ. ζάχαρη
1 φλ. τσ. νερό
1 κ. της σούπας χυμός λεμονιού (ή λίγο ξυνό)

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
Ι
19
2017

ΑΛΜΥΡΑ ΠΛΕΞΟΥΔΑΚΙΑ ΖΥΜΗΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (19 Ιούνιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 φακελ. ξηρής μαγιάς
1 κ. σούπας ζάχαρη
300 ml χλιαρό νερό

350 γρ. κίτρινο αλεύρι
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και όσο περισσότερο χρειαστεί
1 1/2 κ. γλ. αλάτι
1/3 φλ. τσ. ελαιόλαδο περίπου (αρχικά 4 κουταλιές μέσα στη ζύμη και το υπόλοιπο στα χέρια μας)

200 γρ. τριμμένα αλλαντικά (ζαμπόν, γαλοπούλα, μπέικον κτλ.)
150 γρ. διάφορα κίτρινα μαλακά τυριά τριμμένα
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Το ασπράδι από ένα μικρό αβγό αραιωμένο με 1 κ. γλ. γάλα
λίγο σουσάμι

Ι
17
2017

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΥΚΟΚΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Ιούνιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό ώριμα και γερά βερύκοκα
250 ml νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 βανίλια
ο χυμός του μισού από ένα μέτριο λεμόνι

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Ι
10
2017

ΖΑΡΓΑΝΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (10 Ιούνιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 μεγάλη ζαργάνα,  γύρω στα 2 κιλά
αλάτι
φέτες λεμονιού


ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

ο χυμός από 3 μεγάλα λεμόνια
1 1/2 περίπου φλ. τσ. ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ

αλάτι
λίγο αλεύρι
λίγο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ο χυμός από μισό μέτριο λεμόνι

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
Σχάρα πολύ καλά λαδωμένη, πάνω από τη ρηχή λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε προσθέσει 1 λίτρο νερό
Ψήσιμο στον αέρα για 40 λεπτά περίπου

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση