Ενημέρωση
Loading
Α
22
2018

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Απρίλιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

Η δοσολογία αναφέρεται σε παγωτομηχανή χωριτικότητας 1.5 λίτρων.

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

1 φλ. τσ. κρύο γάλα

500 ml κρέμα γάλακτος

2 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

3 κ. σούπας κακάο σκόνη

 

50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη με μαχαίρι (στο χέρι)

Α
16
2016

ΣΥΚΟ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΣΒΕΣΤΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (01 Μάιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό σύκα άγουρα (περίπου 60-65 τεμάχια)

2 κιλά ζάχαρη
10 φλ. τσ. νερό
γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια), όσα και τα σύκα
ο χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Μ
23
2012

ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (11 Απρίλιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

Από τα τέλη Μαρτίου και μετά αρχίζουν να κυκλοφορούν στην αγορά οι φρέσκιες φράουλες της χρονιάς.

Δεν πρέπει να βιαστούμε στην αγορά τους γιατί στο πρώτο διάστημα δεν θα είναι και τόσο ώριμες, επομένως όχι τόσο γλυκιές όσο χρειάζεται. Θα είναι όμως αρκετά τσουχτερή η τιμή τους.....

Ανάλογα λοιπόν με τη χρήση διαλέγουμε και το χρόνο αγοράς:

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Μ
21
2012

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (06 Απρίλιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (ανά 8 μερίδες)

1 συκωταριά από κατσίκι
1 κεφαλάκι από κατσίκι
1/2 κιλό έντερα από κατσίκι
ο χυμός 1/2 λεμονιού
1/2 φλ. τσ. λάδι
3 ματσάκια από φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι δυόσμος ή άνιθος ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
5-6 κ. σούπας ρύζι γλασσέ ή 1 1/2 κ. σούπας αλεύρι

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


2 αβγά
ο χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
λίγος ζωμός από την κατσαρόλα

Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 
Μ
12
2012

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΕΣ ΣΤΡΙΦΤΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (04 Απρίλιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 4 πίτες)

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

300 γρ. αλεύρι περίπου
1 κ. γλ. μπέκιν πάουντερ
λίγο αλάτι
1/2 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
ελάχιστο γαρύφαλλο τριμμένο
3 κ.σούπας μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
3/4 φλ. τσ. χυμός πορτοκαλιού

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

100 γρ. ταχίνι
100 γρ. ζάχαρη
1 1/2 κ. σούπας μέλι
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
1 βανίλια
1 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
5-6 κ.σούπας σησαμέλαιο, όσο σηκώσει η γέμιση

κανελοζάχαρη για το πασπάλισμα

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση