Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Σ
30
2016

ΛΙΚΕΡ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Ιανουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 κιλό ώριμα δαμάσκηνα (500 γρ.)
1 κιλό ρακί ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
1/4 κιλό ζάχαρη (250 γρ.)
1 βανίλια

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Ο
18
2011

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ (ΚΑΚΑΒΙΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (27 Σεπτέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό διάφορα βραχόψαρα (σκορπιοί, πέρκες, λάπαινες κλπ.)
2 κύβοι ζωμού λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή σε μικρά και λεπτά φετάκια)
4 μέτρια καρότα σε λεπτές ροδέλες
4-5 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους (ή περισσότερες μικρές πατατούλες ολόκληρες)
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο (κορμός και φύλλα)    
λίγη ρίζα σέλινου κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

2 αβγά, χωριστά ασπράδια και κρόκοι  
ο χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 8
ΧείριστοΆριστο 
Σ
24
2016

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (24 Σεπτέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 2 μπολάκια)

2 φλ. τσ. βρασμένα και σκουπισμένα ρεβύθια
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 κ.γλ. χοντρό αλάτι (ή και κανονικό)
1/2 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή
1/2 κ.γλ. πάπρικα κανονική και λίγη καυτερή (ή μαύρο πιπέρι)
1/2 κ.γλ. κύμινο


Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 

Σ
03
2011

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (15 Σεπτέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. χοντρό φύλλο για πίτα

1/4 φλ. τσαγιού αραβοσιτέλαιο
1 κιλό σπανάκι ζεματισμένο
2-3 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κ. σούπας άνιθος ψιλοκομμένος
1 πράσσο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
500 γρ. τυρί φέτα  χοντροτριμμένο
5 αβγά
αλάτι και πιπέρι

1 φλ. τσαγιού αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
1 φλ. τσαγιού γάλα
1 αβγό
λίγο αλάτι

Φούρνος προθερμασμένος στους 160οC
Αν τα φύλλα μας είναι στρόγγυλα, θα χρησιμοποιήσουμε στρόγγυλο ταψί που να τα χωράει ακριβώς.
Αν έχουμε μακρόστενα φύλλα, καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε τη λαμαρίνα του φούρνου.

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Α
04
2013

ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΨΩΜΙΟΥ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Ιούλιος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 φλ. τσ. χλιαρό νερό
25 γρ. νωπή μαγιά (ή 1 φακ. ξερή)
1 κ. σούπας ζάχαρη

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. κίτρινο αλεύρι
1 κ. γλ. κουρκουμάς τριμμένος
5 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 γεμάτη κ. σούπας αλάτι
1/2 φλ. τσ. περίπου χλιαρό νερό

λίγο αλεύρι για το πασπάλισμα του ψωμιού


Ψήσιμο με αντικολλητική στρόγγυλη φόρμα και στους 160οC

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση