Ενημέρωση
Loading
Α
11
2011

ΛΑΛΑΓΓΙΤΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (10 Δεκέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 25 γρ. νωπή
1 κ. γλ. αλάτι
2 κ. σούπας ζάχαρη
αλεύρι όσο σηκώσει η ζύμη
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ


ζάχαρη, μερέντα, μαρμελάδες διάφορες, τριμμένοι ξηροί καρποί

Προετοιμασία 15 λεπτά, 1 ώρα αναμονή, χρόνος μαγειρέματος 40-45 λεπτά.
Γίνονται 10 λαλαγγίτες.

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 
Ν
06
2018

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (06 Νοέμβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 φύλλα σφολιάτας
200 γρ. τυρί φέτα τριμμένο στο χέρι
2 αβγά (κρατάμε χωριστά τον 1 κρόκο)
350 γρ. ζεματισμένο σπανάκι πολύ καλά στραγγισμένο
1 κ. σούπας άνιθος ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 

Ο
19
2018

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΤΑΦΥΛΙ-ΜΠΑΝΑΝΑ-ΜΗΛΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (19 Οκτώβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

200 γρ. σταφύλι σουλτανιά (χωρίς κουκούτσι)
2 πολύ ώριμες και γερές μπανάνες
2 μήλα
ο χυμός ενός μέτριου πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
500 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια
2 κ. σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού

Ν
26
2017

ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΗΛΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Νοέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Για τα κουρκουμπίνια


1 πακέτο φύλλο κρούστας

βούτυρο λιωμένο ή σπορέλαιο για τα φύλλα


σπορέλαιο για τηγάνισμα


Για το σιρόπι


1 δόση σιρόπι μήλου ( 3 φλ. τσ. περίπου)

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Ν
25
2017

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Νοέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

300 γρ. σπανάκι, πλυμενο και ζεματισμένο
1 αβγό
300 γρ. τυρί φέτα
1 κρεμμυδάκι πράσινο ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. άνιθος ψιλοκομμένος
λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί )
πιπέρι

100 γρ. περίπου  αγελαδινό  βούτυρο   για τα φύλλα

6-7 φύλλα κρούστας

Φούρνος  προθερμασμένος  στους 200οC
Ψήσιμο στον αέρα για 15΄

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση