Ενημέρωση
Loading
Ν
08
2011

ΚΑΝΤΑΪΦΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (19 Ιανουάριος 2019)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. φρέσκο και μαλακό κανταΐφι
2  φλ. τσ. καρύδια χοντροκομμένα
3 κ. σούπας ζάχαρη

1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 βανίλια
1 κοφτή κ. σούπας κανέλα
250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 κιλό ζάχαρη
4 1/2 φλ. τσ. νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
2-3 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια)

 

ο χυμός μισού λεμονιού

 

Γαρνίρισμα: λίγα θρυμματισμένα φυστίκια Αιγίνης

 

Φούρνος προθερμασμένος στους 175οC

Ψήσιμο 90 λεπτά περίπου



Γίνονται 22 περίπου μεγάλα κανταΐφια

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 
Φ
27
2018

ΤΟ ΣΑΡΑΓΛΙ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (16 Απρίλιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

500 γρ. λεπτό φύλλο κρούστας για μπακλαβά (18 φύλλα περίπου)

250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

 

400 γρ. καρύδια

2 κ. γλ. κανέλα

1 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

1 βανίλια

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

 

600 γρ. ζάχαρη

350 ml νερό

1 ξύλο κανέλας

1 φλούδα λεμονιού

3 κ. σούπας μέλι

 

3 κ. σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Φ
27
2015

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Μάρτιος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

3 μέτρια κολοκυθάκια
2 μέτριες πατάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ. σούπας ρίγανη
1 κ. γλ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κύβος λαχανικών (προαιρετικός)
αλάτι
πιπέρι
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλ. τσ. τριμμένο φυτικό τυρί

φρυγανιά τριμμένη, όση πάρει το μείγμα

 

λίγο αλεύρι για το πλάσιμο (προαιρετικό)

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Φ
16
2012

ΛΑΓΑΝΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (24 Φεβρουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

Αποτελεί το κατεξοχήν φημισμένο αρτοσκεύασμα για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας (ΚΟΥΛΟΥΜΑ) στη χώρα μας. Η παρασκευή της δίνει τόση μοσχοβολιά στο σπίτι, που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουμε να τη φτιάξουμε μόνοι μας και όχι να την προμηθευτούμε έτοιμη από το φούρνο της γειτονιάς.

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 50 γρ. νωπή μαγιά από το φούρνο
2/3 φλ. τσ. χλιαρό νερό
100 γρ. περίπου αλεύρι

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
900 γρ. αλεύρι μαλακό ίσως και λίγο περισσότερο

2 κ. σούπας μαργαρίνη
1 κ. σούπας αλάτι
2 κ. σούπας ζάχαρη
1/2 λίτρο πολύ ζεστό νερό

λίγο λάδι για το άλειμμα του μπολ με τη ζύμη
σουσάμι για το πασπάλισμα

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Φ
08
2018

ΧΟΣΑΦΙ ή ΧΟΥΣΑΦΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (08 Φεβρουάριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

1   φλ.τσ. ξερά βερίκοκα

1   φλ.τσ. ξερά δαμάσκηνα

1   φλ.τσ. ξερά σύκα

1/2 φλ.τσ. σταφίδα μαύρη

1/2 φλ.τσ. σταφίδα ξανθή

2   φρέσκα μήλα  κομμένα σε μικρούς κύβους

1   κυδώνι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους

1   φλ.τσ. ζάχαρη

1   ξυλάκι κανέλας

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση