Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Δ
30
2016

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ... ΑΦΡΑΤΗ, ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΚΙ ΕΥΚΟΛΗ!

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (30 Δεκέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. μαργαρίνη
2 μέτρια ποτήρια του νερού ζάχαρη
4 αβγά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
1/2  κ. γλ. σόδα μαγειρικής
2 βανίλιες
1 φακ. κακουλέ
1 φακ. μαχλέπι
το ξύσμα και ο χυμός ενός μέτριου πορτοκαλιού
το ξύσμα ενός μέτριου λεμονιού
1/4 κ. γλ. αλάτι
γάλα πλήρες, τόσο όσο χρειάζεται ώστε, μαζί με το χυμό πορτοκαλιού να συμπληρωθεί ένα νεροπότηρο

ένα ταψί διαμέτρου 30-31 εκ.
λαδόκολλα λαδωμένη πολύ καλά
ένα φλουρί (νόμισμα) τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο
ζάχαρη άχνη ή γλάσο σοκολάτας για την επικάλυψη

Φούρνος πολύ καλά προθερμασμένος στους 175oC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Δ
13
2011

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ - ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (27 Δεκέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. φρέσκια μαγιά από το φούρνο
150 ml χλιαρό νερό
50 ml χυμός πορτοκαλιού
800 γρ. ζάχαρη
2 κ. σούπας αραβοσιτέλαιο
1 κ. γλ. τριμμένο κακουλέ
1 κ. σούπας τριμμένο μαχλέπι
2 κ. σούπας αλάτι
200 ml καυτό γάλα
10 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. ζεστό λιωμένο φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
4 βανίλιες
το ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 1 λεμόνι

 

1 ασπράδι αβγού για το άλειμμα

λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 
Ι
24
2012

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (07 Δεκέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (ή 1/2  φιλέτο γαλοπούλας)
1/2 φλ. τσ. αλεύρι περίπου
3 κ. σούπας κορν φλέικς θρυμματισμένα (προαιρετικά)
μπόλικη φρυγανιά τριμμένη
3-4  αβγά ελαφρά χτυπημένα
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα (προαιρετικό)

πολύ ζεστή (όχι καυτή) φριτούρα για το τηγάνισμα

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Ν
26
2016

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Νοέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 μεγάλο κατεψυγμένο καλαμάρι (το δικό μου ζύγιζε 850 γρ.)
1 γεμάτη κ. σούπας σόδα μαγειρικής


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη (κέρατο) ψιλοκομμένη
τα πλοκάμια και τα πτερύγια από το καλαμάρι μας ψιλοκομμένα
1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη

1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο
2 κ. γλ. ρίγανη
1 κ. γλ. άνιθος ψιλοκομμένος
1-2 τσίλι θρυμματισμένα
λίγο αλάτι
300 γρ. φέτα χοντροτριμμένη στο χέρι

1 ξυλάκι για σουβλάκια


ΣΤΟ ΤΑΨΙ

1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
ο χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι
λεπτές φέτες ντομάτας
λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
λίγη ρίγανη

Φούρνος πολύ καλά προθερμασμένος στους 200οC

Προετοιμασία: 35 λεπτά περίπου
Ψήσιμο:  50 λεπτά περίπου (30 λεπτά στις αντιστάσεις και 20 λεπτά κάτω από το γκριλ)


Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Ν
17
2016

ΠΙΤΣΑ ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Νοέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 φύλλα σφολιάτας (μαζί με τις διαφάνειες της συσκευασίας)
12 φέτες gooda, emedal, μοτσαρέλας ή άλλου κίτρινου μαλακού τυριού (6 φέτες για κάθε φύλλο)
10-12 φέτες καπνιστής μπριζόλας, μπέικον ή άλλου αλλαντικού (5ή 6 φέτες για κάθε φύλλο)
2 μακριές πράσινες πιπεριές κέρατο, κομμένες σε πολύ μικρά κομματάκια
1 μικρή πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
200 γρ. τεμαχισμένα μανιτάρια κονσέρβας, στραγγισμένα πολύ καλά
ρίγανη
πιπέρι
ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός (προαιρετικό)
ketchup
μουστάρδα

1 κρόκος αβγού
1 κ. γλ. γάλα πλήρες


Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:     35-40 λεπτά

Διαφήμιση