Ενημέρωση
Loading
Δ
03
2011

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (07 Δεκέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
350 γρ. αλεύρι περίπου
1 φλ. τσ. ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα (προαιρετικό)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Φούρνος προθερμασμένος στους 160ο - 170οC

 

Γίνονται 25 τεμάχια περίπου (ανάλογα με το μέγεθος)

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 
Δ
03
2011

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (07 Δεκέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 φλ. τσ. σπορέλαιο
1 φλ. τσ. φυτικό μαγειρικό λίπος σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι, ίσως και λίγο περισσότερο
1 φλ. τσ. χυμός πορτοκαλιού
1/3 φλ. τσ. κονιάκ
2 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 φακελ. μπέκιν πάουντερ


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

3 φλ. τσ. ζάχαρη
3 φλ. τσ. μέλι καλής ποιότητας
3 1/2  φλ. τσ. νερό

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

2 1/2 φλ. τσ. καρύδια χοντροτριμμένα (ή καρύδι-αμύγδαλο ανάμεικτο)
1 1/2 κ. γλ. κανέλα
2/3 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

Φούρνος προθερμασμένος στους 175οC (ανάλογα με το φούρνο)
Γίνονται περίπου 60-65 μελομακάρονα

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Ν
26
2017

ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΗΛΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Νοέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Για τα κουρκουμπίνια


1 πακέτο φύλλο κρούστας

βούτυρο λιωμένο ή σπορέλαιο για τα φύλλα


σπορέλαιο για τηγάνισμα


Για το σιρόπι


1 δόση σιρόπι μήλου ( 3 φλ. τσ. περίπου)

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Ν
25
2017

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Νοέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

300 γρ. σπανάκι, πλυμενο και ζεματισμένο
1 αβγό
300 γρ. τυρί φέτα
1 κρεμμυδάκι πράσινο ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. άνιθος ψιλοκομμένος
λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί )
πιπέρι

100 γρ. περίπου  αγελαδινό  βούτυρο   για τα φύλλα

6-7 φύλλα κρούστας

Φούρνος  προθερμασμένος  στους 200οC
Ψήσιμο στον αέρα για 15΄

Ν
16
2011

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ (ΑΣΟΥΡΕΣ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Νοέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. σιτάρι χωρίς φλούδι  (1 πακέτο)
450 γρ. ταχίνι (μεγάλη συσκευασία)

κρύο νερό (ίσο με το βάζο του ταχινιού)
ζάχαρη όση θέλουμε (περίπου 500-600 γρ.)

300 γρ. σταφίδα ξανθιά

300 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα για το σερβίρισμα
κανέλα για το σερβίρισμα

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση