Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Φ
25
2014

ΡΟΥΜΑΝΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Ιανουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1 φακ. μαγιά σε σκόνη (ή 25 γρ. νωπή)
1/2 ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό (ποτέ καυτό)
200 έως 250 ml γάλα, όσο χρειαστεί η ζύμη
1 κ. γλ. ζάχαρη
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
πιπέρι αρκετό φρεσκοτριμμένο

2+2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 αβγό

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

το μισό από ένα μέτριο λάχανο
2-3 κ. σούπας βούτυρο

αρκετό ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1 ποτηράκι λευκό κρασί (θα χρησιμοποιηθεί σε δόσεις, μία για κάθε τηγανιά)

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
Ι
16
2017

ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (16 Ιανουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

4 μέτρια αβγά ( το ένα ασπράδι χωριστά)
2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (400 γρ.)
1/2 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
2 κ. γλ. αλάτι
πιπέρι από λίγο έως αρκετό (αν τα θέλουμε πικάντικα)
500 γρ. μείγμα από διάφορα τυριά ( π.χ. 370 γρ. φέτα, 100 γρ. κασέρι, 30 γρ. ροκφόρ)
1 κ. γλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
1/2 κ. γλ. βασιλικός ψιλοκομμένος
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη (τουλάχιστον 600 γρ.)


Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

Θα  χρειαστούμε 2 λαμαρίνες καλυμμένες με λαδόκολλα


Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Ι
14
2017

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (14 Ιανουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1400 γρ. μισοβρασμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε σπιρτόξυλα  πορτοκαλόφλουδες
8 ποτήρια του νερού νερό
6 ποτήρια του νερού ζάχαρη
ο χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Ι
03
2017

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΨΗΜΕΝΟΥ (Ή ΒΡΑΣΤΟΥ) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (03 Ιανουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. μακαρόνια  για  παστίτσιο (Νο 3)
μπόλικο αλατισμένο νερό με 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
περίσσευμα ψημένου ή βραστού κοτόπουλου (χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια)
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
500 γρ. φρέσκος τοματοχυμός
1 κ. γλ. πελτές ντομάτας
1/2 φλ. τσ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κύβος κότας ή λαχανικών
250 ml βραστό νερό
αλάτι
πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

1 λίτρο γάλα πλήρες
6 κ. σούπας γεμάτες κορν φλάουρ
2 κ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
αλάτι
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
200 γρ. τυρί φέτα, χοντροτριμμένο στο χέρι

 

Δ
30
2016

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ... ΑΦΡΑΤΗ, ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΚΙ ΕΥΚΟΛΗ!

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (30 Δεκέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. μαργαρίνη
2 μέτρια ποτήρια του νερού ζάχαρη
4 αβγά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
1/2  κ. γλ. σόδα μαγειρικής
2 βανίλιες
1 φακ. κακουλέ
1 φακ. μαχλέπι
το ξύσμα και ο χυμός ενός μέτριου πορτοκαλιού
το ξύσμα ενός μέτριου λεμονιού
1/4 κ. γλ. αλάτι
γάλα πλήρες, τόσο όσο χρειάζεται ώστε, μαζί με το χυμό πορτοκαλιού να συμπληρωθεί ένα νεροπότηρο

ένα ταψί διαμέτρου 30-31 εκ.
λαδόκολλα λαδωμένη πολύ καλά
ένα φλουρί (νόμισμα) τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο
ζάχαρη άχνη ή γλάσο σοκολάτας για την επικάλυψη

Φούρνος πολύ καλά προθερμασμένος στους 175oC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση