Ενημέρωση
Loading
Ν
26
2017

ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΗΛΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Νοέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Για τα κουρκουμπίνια


1 πακέτο φύλλο κρούστας

βούτυρο λιωμένο ή σπορέλαιο για τα φύλλα


σπορέλαιο για τηγάνισμα


Για το σιρόπι


1 δόση σιρόπι μήλου ( 3 φλ. τσ. περίπου)

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Ν
25
2017

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Νοέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

300 γρ. σπανάκι, πλυμενο και ζεματισμένο
1 αβγό
300 γρ. τυρί φέτα
1 κρεμμυδάκι πράσινο ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. άνιθος ψιλοκομμένος
λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί )
πιπέρι

100 γρ. περίπου  αγελαδινό  βούτυρο   για τα φύλλα

6-7 φύλλα κρούστας

Φούρνος  προθερμασμένος  στους 200οC
Ψήσιμο στον αέρα για 15΄

Ν
16
2011

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ (ΑΣΟΥΡΕΣ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Νοέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. σιτάρι χωρίς φλούδι  (1 πακέτο)
450 γρ. ταχίνι (μεγάλη συσκευασία)

κρύο νερό (ίσο με το βάζο του ταχινιού)
ζάχαρη όση θέλουμε (περίπου 500-600 γρ.)

300 γρ. σταφίδα ξανθιά

300 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα για το σερβίρισμα
κανέλα για το σερβίρισμα

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
Ν
21
2017

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Νοέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό λάχανο
2 μέτρια κολοκυθάκια
4 μέτρια καρότα
1 πιπεριά φλωρίνης
2 πράσινες  μακριές πιπεριές (κέρατο)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου

500 γρ. λουκάνικα τύπου Φραγκφούρτης (ή για hot dog) κομμένα σε χοντρές ροδέλες

1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 φλ. τσ. ηλιέλαιο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
500 γρ. φρέσκος τοματοχυμός
1 κύβος λαχανικών ή βοδινού (προαιρετικός)
6-8 μπαχάρια
2-3 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 

Ο
20
2017

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΟΥΡΣΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (20 Οκτώβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για βάζο ενός κιλού:

Πράσινες ντομάτες τόσες ώστε να χωράνε στο βάζο και να μένουν 2-3 εκ. κενός χώρος στο επάνω μέρος


2 κούπες νερό
1/2 κούπα λευκό ξύδι ή μηλόξυδο
1+1 κ.σ. χοντρό αλάτι

2 με 3 σκελίδες σκόρδου σε φέτες

4 με 5 φύλλα φρέσκου βασιλικού

Καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)


Λίγο ελαιόλαδο για το βάζο

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση