Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Ι
14
2017

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (14 Ιανουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1400 γρ. μισοβρασμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε σπιρτόξυλα  πορτοκαλόφλουδες
8 ποτήρια του νερού νερό
6 ποτήρια του νερού ζάχαρη
ο χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Ι
03
2017

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΨΗΜΕΝΟΥ (Ή ΒΡΑΣΤΟΥ) ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (03 Ιανουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. μακαρόνια  για  παστίτσιο (Νο 3)
μπόλικο αλατισμένο νερό με 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
περίσσευμα ψημένου ή βραστού κοτόπουλου (χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια)
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
500 γρ. φρέσκος τοματοχυμός
1 κ. γλ. πελτές ντομάτας
1/2 φλ. τσ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κύβος κότας ή λαχανικών
250 ml βραστό νερό
αλάτι
πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

1 λίτρο γάλα πλήρες
6 κ. σούπας γεμάτες κορν φλάουρ
2 κ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
αλάτι
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
200 γρ. τυρί φέτα, χοντροτριμμένο στο χέρι

 

Δ
30
2016

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ... ΑΦΡΑΤΗ, ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΚΙ ΕΥΚΟΛΗ!

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (30 Δεκέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. μαργαρίνη
2 μέτρια ποτήρια του νερού ζάχαρη
4 αβγά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
1/2  κ. γλ. σόδα μαγειρικής
2 βανίλιες
1 φακ. κακουλέ
1 φακ. μαχλέπι
το ξύσμα και ο χυμός ενός μέτριου πορτοκαλιού
το ξύσμα ενός μέτριου λεμονιού
1/4 κ. γλ. αλάτι
γάλα πλήρες, τόσο όσο χρειάζεται ώστε, μαζί με το χυμό πορτοκαλιού να συμπληρωθεί ένα νεροπότηρο

ένα ταψί διαμέτρου 30-31 εκ.
λαδόκολλα λαδωμένη πολύ καλά
ένα φλουρί (νόμισμα) τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο
ζάχαρη άχνη ή γλάσο σοκολάτας για την επικάλυψη

Φούρνος πολύ καλά προθερμασμένος στους 175oC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Δ
13
2011

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ - ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (27 Δεκέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. φρέσκια μαγιά από το φούρνο
150 ml χλιαρό νερό
50 ml χυμός πορτοκαλιού
800 γρ. ζάχαρη
2 κ. σούπας αραβοσιτέλαιο
1 κ. γλ. τριμμένο κακουλέ
1 κ. σούπας τριμμένο μαχλέπι
2 κ. σούπας αλάτι
200 ml καυτό γάλα
10 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. ζεστό λιωμένο φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
4 βανίλιες
το ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 1 λεμόνι

 

1 ασπράδι αβγού για το άλειμμα

λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 
Ι
24
2012

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (07 Δεκέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (ή 1/2  φιλέτο γαλοπούλας)
1/2 φλ. τσ. αλεύρι περίπου
3 κ. σούπας κορν φλέικς θρυμματισμένα (προαιρετικά)
μπόλικη φρυγανιά τριμμένη
3-4  αβγά ελαφρά χτυπημένα
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα (προαιρετικό)

πολύ ζεστή (όχι καυτή) φριτούρα για το τηγάνισμα

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση