Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Φ
17
2017

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του τζίντζερ (πιπερόριζας)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (18 Φεβρουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

Το πανίσχυρο αυτό φυτό προέρχεται από την Ινδοκίνα αλλά πλέον καλλιεργείται σε αρκετές τροπικές περιοχές. Υπάρχουν ποικίλες χρήσεις και διαφορετικές ποικιλίες του τζίντζερ, όμως οι καλύτερες προέρχονται από την Ινδία, την Τζαμάικα και την Αυστραλία. Εδώ και εκατοντάδες χρόνια είναι γνωστές οι θεραπευτικές του ιδιότητες ενώ χρησιμοποιείται και στην γαστρονομία. Ας μάθουμε λοιπόν για τα ευεργετικά οφέλη του ώστε να το προσθέσουμε στο διατροφολόγιό μας.

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Φ
09
2017

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΟ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (07 Μάρτιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

4 φέτες (πάχους 1,5 εκ.) μπαγιάτικου ψωμιού, μαζί με την κόρα τους
2 μέτριες σκελίδες σκόρδου
μόνο τα φύλλα από 1  ματσάκι μαϊντανό (μια χούφτα των δυο χεριών μας)
2/3 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 κ.σούπας  ξύδι
αλάτι
αρκετό πιπέρι (ή όσο θέλουμε)
1 κ.σούπας φρέσκος  χυμός λεμονιού

Προετοιμασία 15'    

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Ι
27
2017

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (27 Ιανουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 6-8 μερίδες)

750 γρ. διάφορα λαχανικά φρέσκα ή κατεψυγμένα ( αρακάς, μπάμιες, καρότα, πιπεριές πράσινες και φλωρίνης, κολοκυθάκια, κτλ. )
1 φλ. τσ. ψιλό κριθαράκι
2-3 κ. σούπας ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
500 γρ. φρέσκος τοματοπολτός
1 κ. σούπας άνιθος ψιλοκομμένος
2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ. σούπας πελτές ντομάτας
1 κύβος λαχανικών
1 φλ. τσ. βραστό νερό
αλάτι
πιπέρι

1+1 φλ. τσ. βραστό νερό κατά το ψήσιμο, ίσως και λίγο περισσότερο

Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Φ
25
2014

ΡΟΥΜΑΝΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Ιανουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1 φακ. μαγιά σε σκόνη (ή 25 γρ. νωπή)
1/2 ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό (ποτέ καυτό)
200 έως 250 ml γάλα, όσο χρειαστεί η ζύμη
1 κ. γλ. ζάχαρη
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
πιπέρι αρκετό φρεσκοτριμμένο

2+2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 αβγό

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

το μισό από ένα μέτριο λάχανο
2-3 κ. σούπας βούτυρο

αρκετό ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1 ποτηράκι λευκό κρασί (θα χρησιμοποιηθεί σε δόσεις, μία για κάθε τηγανιά)

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
Ι
16
2017

ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (16 Ιανουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

4 μέτρια αβγά ( το ένα ασπράδι χωριστά)
2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (400 γρ.)
1/2 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
2 κ. γλ. αλάτι
πιπέρι από λίγο έως αρκετό (αν τα θέλουμε πικάντικα)
500 γρ. μείγμα από διάφορα τυριά ( π.χ. 370 γρ. φέτα, 100 γρ. κασέρι, 30 γρ. ροκφόρ)
1 κ. γλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
1/2 κ. γλ. βασιλικός ψιλοκομμένος
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη (τουλάχιστον 600 γρ.)


Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

Θα  χρειαστούμε 2 λαμαρίνες καλυμμένες με λαδόκολλα


Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση