Ενημέρωση
Loading
Μ
11
2018

ΠΛΕΞΙΔΑ ΨΩΜΙΟΥ - ΜΩΣΑΪΚΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (11 Μάρτιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

2 πακετάκια νωπή μαγιά (50 γρ.)

1 κ. σούπας ζάχαρη

1 1/2 φλ. τσ. χλιαρό νερό

 

2 κ. σούπας ελαιόλαδο + επιπλέον για τα χέρια μας

1 κ. γλ. αλάτι

αλεύρι για ζυμωτό ψωμί, όσο πάρει η ζύμη (τουλάχιστον 500 γρ.)

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

 

50 γρ. ζαμπόν

100 γρ. κίτρινο μαλακό τυρί (gooda ή κάποιο παραπλήσιο)

8-10 ελιές μαύρες

1 μικρή πράσινη πιπεριά

1 μικρή πιπεριά φλωρίνης

1/2 κ. γλ. ρίγανη

άσπρο πιπέρι (ανάλογα με το πόσο πικάντικο θέλουμε το ψωμί)

 

 

λίγο σουσάμι για την επικάλυψη

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Μ
04
2018

ΜΠΙΣΚΟΤΙΝΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (04 Μάρτιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

1 φλ. τσ. βούτυρο μαλακό (ή μαργαρίνη)

1/2 φλ. του καφέ σπορέλαιο

2/3 φλ. τσ. ζάχαρη

1 αβγό

1 φλ. τσ. γιαούρτι στραγγιστό

1 φλ. τσ. καρύδια αλεσμένα στο μούλτι

1/2 κ. γλ. κανέλα

1/4 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

1 βανίλια

3 κ. γλ. κακάο σκόνη

αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη (περίπου μισό κιλό)

 

λίγη τρούφα σοκολάτας για το στόλισμα

 

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

Γίνονται 35 τεμάχια περίπου

 

Ν
08
2011

ΚΑΝΤΑΪΦΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (04 Μάρτιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. φρέσκο και μαλακό κανταΐφι
2  φλ. τσ. καρύδια χοντροκομμένα
3 κ. σούπας ζάχαρη

1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 βανίλια
1 κοφτή κ. σούπας κανέλα
250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 κιλό ζάχαρη
4 1/2 φλ. τσ. νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
2-3 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια)

 

ο χυμός μισού λεμονιού

Φούρνος προθερμασμένος στους 175οC

Ψήσιμο 90 λεπτά περίπου



Γίνονται 22 περίπου κανταΐφια

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 
Φ
27
2018

ΤΟ ΣΑΡΑΓΛΙ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (16 Απρίλιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

500 γρ. λεπτό φύλλο κρούστας για μπακλαβά (18 φύλλα περίπου)

250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

 

400 γρ. καρύδια

2 κ. γλ. κανέλα

1 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

1 βανίλια

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

 

600 γρ. ζάχαρη

350 ml νερό

1 ξύλο κανέλας

1 φλούδα λεμονιού

3 κ. σούπας μέλι

 

3 κ. σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού

 

 

Φ
27
2015

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Μάρτιος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

3 μέτρια κολοκυθάκια
2 μέτριες πατάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ. σούπας ρίγανη
1 κ. γλ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κύβος λαχανικών (προαιρετικός)
αλάτι
πιπέρι
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλ. τσ. τριμμένο φυτικό τυρί

φρυγανιά τριμμένη, όση πάρει το μείγμα

 

λίγο αλεύρι για το πλάσιμο (προαιρετικό)

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση