Ενημέρωση
Loading
Δ
11
2017

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (11 Δεκέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 6 άτομα)

150 γρ. φρέσκα φύλλα ρόκας, πλυμένα και στραγγισμένα
150 γρ. ρόδια (σπόροι)
150 γρ. παρμεζάνα κομμένη σε φλούδες
2 φέτες ψωμί του τοστ
1 κ. σούπας φρέσκο βούτυρο

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

3 σκελ. σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κ. γλ. πελτές ντομάτας
5-6 φύλλα βασιλικού
1 κ. γλ. μουστάρδα
1 κ. γλ. ξύδι βαλσαμικό
1/2 φλ. τσ. παρθένο ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

 

Δ
11
2017

ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (11 Δεκέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 8 άτομα)

6 κ. σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
ο χυμός ενός μεσαίου πορτοκαλιού
1 κ. σούπας γαρίφαλλα (μοσχοκάρφια)  και κόκκοι πιπεριού χοντροκοπανισμένα
150 ml από ένα δυνατό κόκκινο κρασί (Πορτό)
150 γρ. ξανθή ( ή άλλη) ζάχαρη
450 γρ. γλυκόξινα φρούτα (π.χ. κράνμπερις)

 

Α
11
2011

ΛΑΛΑΓΓΙΤΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (10 Δεκέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 25 γρ. νωπή
1 κ. γλ. αλάτι
2 κ. σούπας ζάχαρη
αλεύρι όσο σηκώσει η ζύμη
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ


ζάχαρη, μερέντα, μαρμελάδες διάφορες, τριμμένοι ξηροί καρποί

Προετοιμασία 15 λεπτά, 1 ώρα αναμονή, χρόνος μαγειρέματος 40-45 λεπτά.
Γίνονται 10 λαλαγγίτες.

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 
Δ
03
2011

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (07 Δεκέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
350 γρ. αλεύρι περίπου
1 φλ. τσ. ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα (προαιρετικό)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Φούρνος προθερμασμένος στους 160ο - 170οC

 

Γίνονται 25 τεμάχια περίπου (ανάλογα με το μέγεθος)

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 
Δ
03
2011

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (07 Δεκέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 φλ. τσ. σπορέλαιο
1 φλ. τσ. φυτικό μαγειρικό λίπος σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι, ίσως και λίγο περισσότερο
1 φλ. τσ. χυμός πορτοκαλιού
1/3 φλ. τσ. κονιάκ
2 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 φακελ. μπέκιν πάουντερ


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

3 φλ. τσ. ζάχαρη
3 φλ. τσ. μέλι καλής ποιότητας
3 1/2  φλ. τσ. νερό

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

2 1/2 φλ. τσ. καρύδια χοντροτριμμένα (ή καρύδι-αμύγδαλο ανάμεικτο)
1 1/2 κ. γλ. κανέλα
2/3 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

Φούρνος προθερμασμένος στους 175οC (ανάλογα με το φούρνο)
Γίνονται περίπου 60-65 μελομακάρονα

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση