Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Μ
05
2017

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (05 Μάρτιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 14-16 τεμάχια)

1 φύλλο σφολιάτας
400 γρ. κρέμα σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού (οποιαδήποτε μάρκα - τύπου μερέντας)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 φλ. τσ. νερό
2/3 φλ. τσ. ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
1 κ. γλ.φρέσκος  χυμός λεμονιού

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Α
27
2012

ΓΛΥΚΙΕΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ (ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Φεβρουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 μικρή στρόγγυλη μυζήθρα ανάλατη ( 550-650 γρ. )
1 αβγό
2 βανίλιες
1/2 κ. γλ. κανέλα (προαιρετικά)
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
125 γρ. φρέσκο λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικό)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

5 φλ. τσ. ζάχαρη
5 φλ. τσ. νερό
1 πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Φ
16
2012

ΛΑΓΑΝΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (24 Φεβρουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

Αποτελεί το κατεξοχήν φημισμένο αρτοσκεύασμα για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας (ΚΟΥΛΟΥΜΑ) στη χώρα μας. Η παρασκευή της δίνει τόση μοσχοβολιά στο σπίτι, που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουμε να τη φτιάξουμε μόνοι μας και όχι να την προμηθευτούμε έτοιμη από το φούρνο της γειτονιάς.

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 50 γρ. νωπή μαγιά από το φούρνο
2/3 φλ. τσ. χλιαρό νερό
100 γρ. περίπου αλεύρι

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
900 γρ. αλεύρι μαλακό ίσως και λίγο περισσότερο

2 κ. σούπας μαργαρίνη
1 κ. σούπας αλάτι
2 κ. σούπας ζάχαρη
1/2 λίτρο πολύ ζεστό νερό

λίγο λάδι για το άλειμμα του μπολ με τη ζύμη
σουσάμι για το πασπάλισμα

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Φ
17
2017

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του τζίντζερ (πιπερόριζας)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (18 Φεβρουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

Το πανίσχυρο αυτό φυτό προέρχεται από την Ινδοκίνα αλλά πλέον καλλιεργείται σε αρκετές τροπικές περιοχές. Υπάρχουν ποικίλες χρήσεις και διαφορετικές ποικιλίες του τζίντζερ, όμως οι καλύτερες προέρχονται από την Ινδία, την Τζαμάικα και την Αυστραλία. Εδώ και εκατοντάδες χρόνια είναι γνωστές οι θεραπευτικές του ιδιότητες ενώ χρησιμοποιείται και στην γαστρονομία. Ας μάθουμε λοιπόν για τα ευεργετικά οφέλη του ώστε να το προσθέσουμε στο διατροφολόγιό μας.

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Φ
09
2017

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΟ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (07 Μάρτιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

4 φέτες (πάχους 1,5 εκ.) μπαγιάτικου ψωμιού, μαζί με την κόρα τους
2 μέτριες σκελίδες σκόρδου
μόνο τα φύλλα από 1  ματσάκι μαϊντανό (μια χούφτα των δυο χεριών μας)
2/3 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 κ.σούπας  ξύδι
αλάτι
αρκετό πιπέρι (ή όσο θέλουμε)
1 κ.σούπας φρέσκος  χυμός λεμονιού

Προετοιμασία 15'    

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση