Ενημέρωση
Loading
Μ
16
2018

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (16 Μάρτιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

500 γρ. χοντρό μακαρόνι για παστίτσιο

αλάτι

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

 

1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο

1 πράσινη πιπεριά (κέρατο) ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά (φλωρίνης) ψιλοκομμένη

400 γρ. λουκάνικα φραγκφούρτης σε λεπτές ροδέλες

1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια (330 γρ.)

1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα

αλάτι

πιπέρι

500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

200 ml ζωμός κότας (ή βοδινού)

 

1 φλ. τσ. τριμμένο κεφαλοτύρι

 

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

 

1 λίτρο κρύο γάλα

5 κ. σούπας γεμάτες κορν φλάουρ

3 κ. σούπας γεμάτες βούτυρο ή μαργαρίνη

αλάτι

άσπρο πιπέρι

 

1 αβγό ελαφρά χτυπημένο

200 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένο στο χέρι

 

Μ
15
2018

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (15 Μάρτιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

6 μεγάλα χωριάτικα φύλλα για πίτα (σπιτικά ή του εμπορίου)

2 αβγά

5 κ. σούπας γιαούρτι

5 κ. σούπας σπορέλαιο

λίγο αλάτι

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

 

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδου (χωρίς τη φύτρα της) ψιλοκομμένη

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

1/2 φλ. του καφέ νερό

 

1 πιπεριά πράσινη-κέρατο ψιλοκομμένη

1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη

800 γρ. κιμάς ανάμεικτος

1/2 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί

200 ml ( 1 φλ. τσ. ) βραστό νερό

1 1/2 κ. σούπας πελτές ντομάτας

1 κύβος λαχανικών

2 φύλλα δάφνης

αλάτι

πιπέρι

 

1 φλ. τσ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη

 

Προετοιμασία:                        10 λεπτά

Μαγείρεμα στην κατσαρόλα:   25-30 λεπτά

Ψήσιμο στο φούρνο:               50 λεπτά περίπου

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Μ
11
2018

ΠΛΕΞΙΔΑ ΨΩΜΙΟΥ - ΜΩΣΑΪΚΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (11 Μάρτιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

2 πακετάκια νωπή μαγιά (50 γρ.)

1 κ. σούπας ζάχαρη

1 1/2 φλ. τσ. χλιαρό νερό

 

2 κ. σούπας ελαιόλαδο + επιπλέον για τα χέρια μας

1 κ. γλ. αλάτι

αλεύρι για ζυμωτό ψωμί, όσο πάρει η ζύμη (τουλάχιστον 500 γρ.)

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

 

50 γρ. ζαμπόν

100 γρ. κίτρινο μαλακό τυρί (gooda ή κάποιο παραπλήσιο)

8-10 ελιές μαύρες

1 μικρή πράσινη πιπεριά

1 μικρή πιπεριά φλωρίνης

1/2 κ. γλ. ρίγανη

άσπρο πιπέρι (ανάλογα με το πόσο πικάντικο θέλουμε το ψωμί)

 

 

λίγο σουσάμι για την επικάλυψη

 

Μ
04
2018

ΜΠΙΣΚΟΤΙΝΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (04 Μάρτιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

1 φλ. τσ. βούτυρο μαλακό (ή μαργαρίνη)

1/2 φλ. του καφέ σπορέλαιο

2/3 φλ. τσ. ζάχαρη

1 αβγό

1 φλ. τσ. γιαούρτι στραγγιστό

1 φλ. τσ. καρύδια αλεσμένα στο μούλτι

1/2 κ. γλ. κανέλα

1/4 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

1 βανίλια

3 κ. γλ. κακάο σκόνη

αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη (περίπου μισό κιλό)

 

λίγη τρούφα σοκολάτας για το στόλισμα

 

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

Γίνονται 35 τεμάχια περίπου

 

Ν
08
2011

ΚΑΝΤΑΪΦΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (04 Μάρτιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. φρέσκο και μαλακό κανταΐφι
2  φλ. τσ. καρύδια χοντροκομμένα
3 κ. σούπας ζάχαρη

1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 βανίλια
1 κοφτή κ. σούπας κανέλα
250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 κιλό ζάχαρη
4 1/2 φλ. τσ. νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
2-3 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια)

 

ο χυμός μισού λεμονιού

Φούρνος προθερμασμένος στους 175οC

Ψήσιμο 90 λεπτά περίπου



Γίνονται 22 περίπου κανταΐφια

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση