Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Α
07
2011

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΖΕΛΕ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Απρίλιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 πακέτο φρυγανιές, σπιτικιές ή του εμπορίου
1 συσκευασία κάστερ πάουντερ
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1,5 λίτρο φρέσκο γάλα
1 συσκευασία  ( 2 φάκελοι ) ζελέ της προτίμησής μας
1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο ή ανανάς (ή ανάμεικτα φρουτάκια)

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
Α
20
2017

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ...EXPRESS!!!!

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (20 Απρίλιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 4 πλεξίδες)

1 κιλό αλεύρι σκληρό για τσουρέκια, κοσκινισμένο

125 γρ. μαγιά νωπή (5 πακετάκια των 25 γρ.)
1 κ. σούπας ζάχαρη
150 ml χλιαρό γάλα

250 γρ. αγελαδινό βούτυρο (κρατάμε χωριστά τα 30 γρ.)
300 γρ. ζάχαρη
5 μεσαία αβγά
2 βανίλιες
1 κ. σούπας κοφτή αλάτι
1 κ. σούπας ηλιέλαιο
1 φακ. κοπανισμένο μαχλέπι
1 φακ. κοπανισμένο κακουλέ
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού

1 κρόκος αβγού χτυπημένος με μια κουταλιά γάλα

Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο πήλινο γιουβέτσι που να χωράει άνετα 3 κιλά αλεύρι

Φούρνος προθερμασμένος στους 50οC
Συνολικός χρόνος προετοιμασίας και ψησίματος: 4-41/2 ώρες περίπου

 

Α
17
2017

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΟΤΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Απρίλιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

6 μεγάλα καρότα
ο χυμός από 3 μεγάλα μανταρίνια
νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να συμπληρωθεί 1 φλ. τσ. μαζί με το χυμό των μανταρινιών
1 βανίλια
500 γρ. ζάχαρη

ο χυμός από μισό μέτριο λεμόνι


Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Α
14
2017

ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΕΤΟΙΜΗ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ (ΝΗΣΤΗΣΙΜΟΙ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (14 Απρίλιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

250 γρ. ταραμοσαλάτα, σπιτική ή του εμπορίου
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. άνιθος ψιλοκομμένος
1 κ. γλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
3-4 φέτες από μπαγιάτικο ψωμί
αλάτι
πιπέρι
1 κύβος λαχανικών (προαιρετικός)
τρίμμα φρυγανιάς (όσο πάρει η ζύμη)

λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
ηλιέλαιο πολύ καλά ζεσταμένο, τόσο όσο να καλύπτει τους κεφτέδες μέχρι τη μέση τους

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Α
09
2017

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (09 Απρίλιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

6 μεγάλα στρόγγυλα χωριάτικα φύλλα για πίτα (450 - 500 γρ.), έτοιμα του εμπορίου ή ανοιγμένα στο χέρι
2/3 φλ. τσ. ηλιέλαιο


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ


1 φάκελος έτοιμος πουρές πατάτας σε σκόνη (125 γρ. )
1100-1200 ml νερό
100 γρ. μαργαρίνη
αλάτι
άσπρο πιπέρι
1 κύβος λαχανικών
3 μέτρια καρότα, ξυσμένα στη χοντρή πλευρά του ρεντέ
1 κονσέρβα ψιλοτεμαχισμένα  μανιτάρια ( 330 γρ. περίπου).

1 κ. σούπας άνιθος ψιλοκομμένος

Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο ανοξείδωτο στρόγγυλο ταψί, Νο 40

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση