Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Α
09
2017

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (09 Απρίλιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

6 μεγάλα στρόγγυλα χωριάτικα φύλλα για πίτα (450 - 500 γρ.), έτοιμα του εμπορίου ή ανοιγμένα στο χέρι
2/3 φλ. τσ. ηλιέλαιο


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ


1 φάκελος έτοιμος πουρές πατάτας σε σκόνη (125 γρ. )
1100-1200 ml νερό
100 γρ. μαργαρίνη
αλάτι
άσπρο πιπέρι
1 κύβος λαχανικών
3 μέτρια καρότα, ξυσμένα στη χοντρή πλευρά του ρεντέ
1 κονσέρβα ψιλοτεμαχισμένα  μανιτάρια ( 330 γρ. περίπου).

1 κ. σούπας άνιθος ψιλοκομμένος

Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο ανοξείδωτο στρόγγυλο ταψί, Νο 40

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Α
16
2014

ΚΡΙΤΣΑΝΙΣΤΑ ΣΟΥΣΑΜΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (09 Απρίλιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ( για 40-45 τεμάχια)

1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα λιωμένη μαργαρίνη
1 σφηνάκι ούζο (ή κονιάκ)
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
1 βανίλια
ελάχιστο αλάτι
1/2 φλ. τσ. σουσάμι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει η ζύμη, περίπου 3 κούπες)

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Μ
03
2012

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΧΑΛΒΑ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (01 Απρίλιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερού χυμός πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ ή ούζο
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
αλεύρι όσο σηκώσει η ζύμη (400-450γρ. περίπου)
250 γρ. χαλβάς βανίλια-κακάο

λίγο κονιάκ για το άλειμμα
σουσάμι για το πασπάλισμα

Γίνονται 30-35 τεμάχια

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Σ
04
2011

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΑΜΜΩΝΙΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (01 Απρίλιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. του καφέ σπορέλαιο
3 αβγά
3/4 φλ. τσαγιού γάλα
2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
χυμός από 1/2 λεμόνι ή 1 πορτοκάλι
1 φακελάκι αμμωνία
αλεύρι όσο σηκώσει
1 αβγό αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα

Με αυτή τη δοσολογία γίνονται 3 λαμαρίνες του φούρνου γεμάτες. Αν θέλετε εκτελέστε τη μισή δόση υλικών.

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Ν
02
2011

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (23 Μάρτιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό παστός μπακαλιάρος (ολόκληρος ή φιλέτο)

 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

 

2 αβγά
1/2 κ. γλ. σόδα φαγητού
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο χρειαστεί


μπόλικη καυτή φριτούρα για το τηγάνισμα

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση