Ενημέρωση
Loading
Α
26
2018

ΛΙΚΕΡ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Σεπτέμβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

750 ml λευκό, ροζέ ή κόκκινο κρασί (όποιο προτιμάμε)

200 γρ. ζάχαρη

20 φρέσκα φύλλα αρμπαρόριζας

1 ξυλάκι κανέλας (αν θέλουμε βάζουμε)

 

Αναμονή: 20 ημέρες

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Μ
17
2018

ΤΟΝΑΚΙ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Μάιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

 

1 μεγάλο τονάκι βάρους περίπου 1500-1800 γρ. (το δικό μου ζύγιζε 1650 γρ.)

1 μέτριο λεμόνι σε φετάκια

αλάτι

λίγο ελαιόλαδο για τη σχάρα

1 λαμαρίνα με νερό κάτω από τη σχάρα του φούρνου

 

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

 

ο χυμός από 4 μέτρια λεμόνια

εκλεκτό ελαιόλαδο όσο χρειαστεί για να πάρουμε ένα δυνατό λαδολέμονο

 

Φούρνος πολύ καλά προθερμασμένος στους 200οC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Μ
15
2018

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ CHOCO ΚΟΡΝ ΦΛΕΪΚΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Μάιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

 

375 γρ. κορν φλέικς με σοκολάτα (choco)

1 φλ. τσ. γάλα

1 ζαχαρούχο γάλα

1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας

50 γρ. καρύδια ψιλοαλεσμένα

20 γρ. φυστίκι Αιγίνης ψιλοαλεσμένο

1/2 κ. γλ. κανέλα

1/4 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ

 

500 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με πολλά λιπαρά (περιέχει ζάχαρη)

1 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

 

3-4 ώριμες αλλά σφικτές φράουλες

λίγη τρούφα ( ή νιφάδες) σοκολάτας

 

 

Θα χρειαστούμε ένα βουτυρωμένο στρόγγυλο ταψάκι διαμέτρου 25 εκ.

 

Α
22
2018

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Απρίλιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

Η δοσολογία αναφέρεται σε παγωτομηχανή χωριτικότητας 1.5 λίτρων.

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

1 φλ. τσ. κρύο γάλα

500 ml κρέμα γάλακτος

2 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

3 κ. σούπας κακάο σκόνη

 

50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη με μαχαίρι (στο χέρι)

Α
16
2016

ΣΥΚΟ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΣΒΕΣΤΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (01 Μάιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό σύκα άγουρα (περίπου 60-65 τεμάχια)

2 κιλά ζάχαρη
10 φλ. τσ. νερό
γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια), όσα και τα σύκα
ο χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση