Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Σ
04
2011

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΑΜΜΩΝΙΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (01 Απρίλιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. του καφέ σπορέλαιο
3 αβγά
3/4 φλ. τσαγιού γάλα
2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
χυμός από 1/2 λεμόνι ή 1 πορτοκάλι
1 φακελάκι αμμωνία
αλεύρι όσο σηκώσει
1 αβγό αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα

Με αυτή τη δοσολογία γίνονται 3 λαμαρίνες του φούρνου γεμάτες. Αν θέλετε εκτελέστε τη μισή δόση υλικών.

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Ν
02
2011

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (23 Μάρτιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό παστός μπακαλιάρος (ολόκληρος ή φιλέτο)

 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

 

2 αβγά
1/2 κ. γλ. σόδα φαγητού
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο χρειαστεί


μπόλικη καυτή φριτούρα για το τηγάνισμα

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Μ
05
2017

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (05 Μάρτιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 14-16 τεμάχια)

1 φύλλο σφολιάτας
400 γρ. κρέμα σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού (οποιαδήποτε μάρκα - τύπου μερέντας)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 φλ. τσ. νερό
2/3 φλ. τσ. ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
1 κ. γλ.φρέσκος  χυμός λεμονιού

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Α
27
2012

ΓΛΥΚΙΕΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ (ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Φεβρουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 μικρή στρόγγυλη μυζήθρα ανάλατη ( 550-650 γρ. )
1 αβγό
2 βανίλιες
1/2 κ. γλ. κανέλα (προαιρετικά)
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
125 γρ. φρέσκο λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικό)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

5 φλ. τσ. ζάχαρη
5 φλ. τσ. νερό
1 πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Φ
16
2012

ΛΑΓΑΝΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (24 Φεβρουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

Αποτελεί το κατεξοχήν φημισμένο αρτοσκεύασμα για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας (ΚΟΥΛΟΥΜΑ) στη χώρα μας. Η παρασκευή της δίνει τόση μοσχοβολιά στο σπίτι, που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουμε να τη φτιάξουμε μόνοι μας και όχι να την προμηθευτούμε έτοιμη από το φούρνο της γειτονιάς.

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 50 γρ. νωπή μαγιά από το φούρνο
2/3 φλ. τσ. χλιαρό νερό
100 γρ. περίπου αλεύρι

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
900 γρ. αλεύρι μαλακό ίσως και λίγο περισσότερο

2 κ. σούπας μαργαρίνη
1 κ. σούπας αλάτι
2 κ. σούπας ζάχαρη
1/2 λίτρο πολύ ζεστό νερό

λίγο λάδι για το άλειμμα του μπολ με τη ζύμη
σουσάμι για το πασπάλισμα

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση