ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Δ
03
2011

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (07 Δεκέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
350 γρ. αλεύρι περίπου
1 φλ. τσ. ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα (προαιρετικό)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Φούρνος προθερμασμένος στους 160ο - 170οC

 

Γίνονται 25 τεμάχια περίπου (ανάλογα με το μέγεθος)

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 
Δ
03
2011

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Δεκέμβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 φλ. τσ. σπορέλαιο
1 φλ. τσ. φυτικό μαγειρικό λίπος σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι, ίσως και λίγο περισσότερο
1 φλ. τσ. χυμός πορτοκαλιού
1/3 φλ. τσ. κονιάκ
2 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 φακελ. μπέκιν πάουντερ


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

3 φλ. τσ. ζάχαρη
3 φλ. τσ. μέλι καλής ποιότητας
3 1/2  φλ. τσ. νερό

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

2 1/2 φλ. τσ. καρύδια χοντροτριμμένα (ή καρύδι-αμύγδαλο ανάμεικτο)
1 1/2 κ. γλ. κανέλα
2/3 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

Φούρνος προθερμασμένος στους 175οC (ανάλογα με το φούρνο)
Γίνονται περίπου 60-65 μελομακάρονα

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Ν
16
2011

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ (ΑΣΟΥΡΕΣ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Νοέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. σιτάρι χωρίς φλούδι  (1 πακέτο)
450 γρ. ταχίνι (μεγάλη συσκευασία)

κρύο νερό (ίσο με το βάζο του ταχινιού)
ζάχαρη όση θέλουμε (περίπου 500-600 γρ.)

300 γρ. σταφίδα ξανθιά

300 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα για το σερβίρισμα
κανέλα για το σερβίρισμα

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Ν
08
2011

ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Ιανουάριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 λίτρο βότκα, ρακή ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
700 γρ. ζάχαρη
οι σπόροι από 3 μεγάλα ρόδια (πρέπει να καλύπτουν το 1/3 του μπουκαλιού)
1 μικρό ξύλο κανέλας

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 
Σ
18
2018

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (18 Σεπτέμβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

ΓΙΑ ΤΑ 2 ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ

3 αβγά
1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 φλ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

100-120 ml σιρόπι από γλυκό του κουταλιού σε θερμοκρασία δωματίου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

1/2 ποτήρι νερού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή μαργαρίνη
3 αβγά
250 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. κακάο σκόνη

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ

1 κουτάκι φυτική MORFAT (ή άλλη αντίστοιχη)
4 κ. σούπας γεμάτες ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

τρούφα, νιφάδες σοκολάτας και κομματάκια από γλυκό κουταλιού (όποιο μας βρίσκεται)

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση