ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Σ
05
2011

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (10 Φεβρουάριος 2019)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. αλεύρι
1 φακελ. μπαίκιν πάουντερ
350 γρ. σταφίδα ξανθιά
1/2 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1/2 κ. γλ. αλάτι
2 βανίλιες
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
3 κ. σούπας κονιάκ (προαιρετικό)
1 γάλα εβαπορέ
λίγο νερό

Φούρνος προθερμασμένος στους 160οC

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
Ι
10
2015

ΨΕΥΤΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ (ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΜΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (10 Ιούνιος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
150 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα


Φούρνος προθερμασμένος στους 190ο-200οC, ανάλογα με το φούρνο

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
Δ
01
2014

ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (02 Φεβρουάριος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

4 ώριμες μπανάνες
1/3 φλ. τσ. σπορέλαιο
1 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ
ο χυμός ενός μέτριου πορτοκαλιού
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ίσως και περισσότερο)
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
3 κ. σούπας σταφίδα ξανθή
3 κ. σούπας τρούφα ή νυφάδες κουβερτούρας


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

2 κ. γλ. κακάο σκόνη
1 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
5 κ. νερό
4 κ. γλ. σπορέλαιο
4 κ. γλ. κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού


Φούρνος προθερμασμένος στους 160οC

Ψήσιμο σε αντικολλητική στρόγγυλη φόρμα δαχτυλίδι, πολύ καλά λαδωμένη

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Σ
25
2011

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (12 Οκτώβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. χοντρό φύλλο για πίτα (6-7 φύλλα)
1 κιλό κίτρινο κολοκύθι (καθαρισμένο, χωρίς τις φλούδες)
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
120 ml κρέμα γάλακτος (παχύρευστη)
1 φλ. τσ. ζάχαρη
1/2 φλ. τσ. περίπου σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 κ. γλ. κανέλα
1/4 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

1 φλ. τσ. κοπανισμένα καρύδια (προαιρετικό)

200 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων και του ταψιού

3-4 κ. σούπας ζάχαρη
λίγη κανέλα

Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC
Χρόνος παρασκευής 1- 1 1/2 ώρα
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα περίπου


 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Μ
30
2013

ΠΑΣΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (30 Μάιος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. φράουλες μέτρια ώριμες
2 πακέτα σαβαγιάρ (48 τεμάχια)
1 1/2 φλ. τσ. γάλα περίπου

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ

1 φάκελος φυτική σαντιγύ σε σκόνη
1 φλ. τσ. κρύο γάλα από το ψυγείο
2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

1 φάκελος κρέμα αραβοσίτου στιγμής με άρωμα βανίλια ή φράουλα
1 φλ. τσ. ψιλοκομμένες φράουλες

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 φλ. του καφέ πολτοποιημένες φράουλες
2/3 φλ. τσ. ζάχαρη

1/2 φλ. τσ. νερό



Για το στόλισμα: μερικές φράουλες κομμένες σε όμορφες λωρίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση