Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Μ
25
2015

ΑΛΜΥΡΑ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Μάιος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 40 τεμάχια)


2 φύλλα σφολιάτας (650 γρ.)
4 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο
1/2 κιλό gooda ή edam σε φέτες
80 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1/2 φλ. τσ. σουσάμι


Φούρνος προθερμασμένος στους 220oC

 

Σ
23
2015

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (24 Σεπτέμβριος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

8 φέτες από ψωμί του τοστ (ψίχα κατά προτίμηση)
λίγο βούτυρο για το ταψί
8 κ. σούπας από το σιρόπι ενός γλυκού του κουταλιού

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

4 μέτριες και ώριμες μπανάνες
1 ζαχαρούχο γάλα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ

1 φάκελος φυτική σαντιγύ σε σκόνη ( 110 γρ. )
1 φλ. τσ. κρύο γάλα
1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

λίγη κανέλα και τρούφα ή νυφάδες σοκολάτας


Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψάκι με διαστάσεις 25Χ30 εκ. περίπου

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 
Ν
26
2014

ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ (ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Νοέμβριος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 12-14 κομμάτια)

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

1 φλ. τσ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1/2 φλ. τσ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
1/2 φλ. τσ. σπορέλαιο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
4 κ. σούπας καρυδόψιχα ψιλοαλεσμένη
4 κ. σούπας μαύρη  σταφίδα

λίγη τρούφα για το στόλισμα

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 21
ΧείριστοΆριστο 
Μ
17
2013

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Νοέμβριος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail


 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για μία μακρόστενη φόρμα του κέικ)

1/2 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο (ή 125 γρ. μαργαρίνη)
1  ποτήρι του νερού ζάχαρη
2 μέτριες και ώριμες μπανάνες
1 βανίλια
1/2 ποτήρι του νερού χυμός πορτοκαλιού
1/2 κ. γλ. σόδα μαγειρικής
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο μαζί με 1 κ. γλ. μπέκιν πάουντερ)
2 κ. σούπας νιφάδες κουβερτούρας ή τρούφα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

1 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
11/2 κ.γλ. κακάο σε σκόνη
ζεστό μείγμα από: 5 κ. γλ. νερό, 3 κ. γλ. ηλιέλαιο και 3 κ. γλ. κονιάκ

Φούρνος προθερμασμένος στους 160οC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 15
ΧείριστοΆριστο 
Σ
05
2011

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (27 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 1/2 κιλό μοσχάρι (σε μερίδες, κομμάτι από το λαιμό του ζώου)
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. του καφέ νερό
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 κιλό φρέσκος τοματοχυμός
1 κ. σούπας πελτές ντομάτας
3-4 φύλλα δάφνης (ή κατά προτίμηση 3 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος)
1-2 σκελ. σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κύβος βοδινού
αλάτι, πιπέρι

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 27
ΧείριστοΆριστο 
Διαφήμιση