Ενημέρωση
Loading
Δ
04
2018

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ!

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (04 Δεκέμβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (μερίδες 4-6)

1 1/2 κιλό πατατούλες baby (ή άλλες)
2 μεγάλα καρότα
3 χωριάτικα λουκάνικα Τζουμαγιάς ( ή όποια προτιμάτε)
ο χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
300 ml (1 1/2 φλ. τσ.) βραστό νερό
1 κύβος λαχανικών
αλάτι
αρκετό πιπέρι
πάπρικα καπνιστή
ρίγανη


Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Ι
18
2018

ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (18 Ιούλιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

4-5 στρόγγυλα κολοκυθάκια, βάρους περίπου 1 κιλό

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

 

200 γρ. βρασμένα ξερά φασόλια

1 μέτριο βραστό καλαμπόκι

3 ελιές πράσινες ξυδάτες (ή λεμονάτες)

1 πράσινη πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη

2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

μερικά φρέσκα φύλλα δυόσμου

αλάτι

πιπέρι

3 κ. σούπας ελαιόλαδο

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

 

τριμμένο πικάντικο κασέρι με μπούκοβο (ή άλλο κασέρι)

τριμμένο gooda

καπνιστή πάπρικα

 

ΣΤΟ ΤΑΨΙ

 

1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. τσ. ζεστό νερό

ο χυμός από 2 μέτρια λεμόνια

1 κύβος λαχανικών

 

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 

Ψήσιμο: περίπου 1 ώρα

 

Ο
18
2011

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ (ΚΑΚΑΒΙΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (30 Οκτώβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό διάφορα βραχόψαρα (σκορπιοί, πέρκες, λάπαινες κλπ.) ή κοκκινόψαρο
2 κύβοι ζωμού λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή σε μικρά και λεπτά φετάκια)
4 μέτρια καρότα σε λεπτές ροδέλες
4-5 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους (ή περισσότερες μικρές πατατούλες ολόκληρες)
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο (κορμός και φύλλα)    
λίγη ρίζα σέλινου κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

2 αβγά, χωριστά ασπράδια και κρόκοι  
ο χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 8
ΧείριστοΆριστο 
Σ
24
2016

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (24 Σεπτέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 2 μπολάκια)

2 φλ. τσ. βρασμένα και σκουπισμένα ρεβύθια
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 κ.γλ. χοντρό αλάτι (ή και κανονικό)
1/2 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή
1/2 κ.γλ. πάπρικα κανονική και λίγη καυτερή (ή μαύρο πιπέρι)
1/2 κ.γλ. κύμινο


Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 

Σ
03
2011

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (15 Σεπτέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. χοντρό φύλλο για πίτα

1/4 φλ. τσαγιού αραβοσιτέλαιο
1 κιλό σπανάκι ζεματισμένο
2-3 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κ. σούπας άνιθος ψιλοκομμένος
1 πράσσο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
500 γρ. τυρί φέτα  χοντροτριμμένο
5 αβγά
αλάτι και πιπέρι

1 φλ. τσαγιού αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
1 φλ. τσαγιού γάλα
1 αβγό
λίγο αλάτι

Φούρνος προθερμασμένος στους 160οC
Αν τα φύλλα μας είναι στρόγγυλα, θα χρησιμοποιήσουμε στρόγγυλο ταψί που να τα χωράει ακριβώς.
Αν έχουμε μακρόστενα φύλλα, καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε τη λαμαρίνα του φούρνου.

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση