Ενημέρωση
Loading
Ι
31
2016

ΚΡΕΠΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (31 Ιανουάριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 αβγό
2 κ. σούπας κορν φλάουρ ή νισεστές
1 κ. γλ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
1 βανίλια
1 1/2 ποτήρι του κρασιού γάλα
1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
αλεύρι όσο σηκώσει η ζύμη, ώστε να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό

λίγο ηλιέλαιο για το τηγάνι

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Φ
23
2016

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (23 Φεβρουάριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 8 τεμάχια)


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1 1/2 φλ. τσ. μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. τσ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φλ. τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κ. γλ. αλάτι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

8 κ. σούπας σάλτσα πάπρικα
8 φέτες gooda ή edam, διπλωμένες στη μέση (ή ανάλογη ποσότητα από άλλο τριμμένο κίτρινο μαλακό τυρί)
16 λεπτά λουκάνικα τύπου Φραγκφούρτης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

λίγο ελαιόλαδο
ρίγανη
λίγο επιπλέον τριμμένο κεφαλοτύρι


Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 

Ι
03
2015

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (18 Φεβρουάριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 πακέτο κανελόνια (24 τεμάχια) που ΔΕΝ χρειάζονται προβράσιμο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή ανάμεικτος)
1/4 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί (λευκό κατά προτίμηση)
2 φλ. τσ. φρέσκος τοματοχυμός
2 δαφνόφυλλα
1 ξυλάκι κανέλας
1/4 κ. γλ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

1 φλ. τσ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
Ι
03
2015

ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (03 Ιούνιος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 40 τεμάχια περίπου)

1 φλ. τσ. μαλακό βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
2/3 φλ. τσ. ζάχαρη
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
ο χυμός μισού πορτοκαλιού
1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
1 βανίλια
1/4 κ. γλ. αλάτι
1 φλ. του καφέ γάλα
1 κ. σούπας κονιάκ (προαιρετικό)
1/3 φλ. τσ. τρούφα σοκολάτας

αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Μ
29
2015

ΕΛΙΟΨΩΜΑ..... ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ!

Συντάχθηκε απο τον/την κα ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΚΑΛΑΘΑΚΗ από τη Δράμα Τελευταία Ενημέρωση (02 Ιούνιος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

Η καλή μου φίλη κα Φρειδερίκη Καλαθάκη από τη Δράμα (Κρητικιά στην καταγωγή....) μάς στέλνει μια πεντανόστιμη λιχουδιά και την ευχαριστώ πολύ γι΄αυτό. Πάμε να τη φτιάξουμε:

 


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. τσ. νερό

1/2 κ. γλ. αλάτι

1 κ. γλ. ρίγανη

1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

ελιές Καλαμών κομμένες σε ροδέλες, όσες θέλουμε (1 - 1 1/2 φλ. τσ.)

αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει η ζύμη


Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση