Ενημέρωση
Loading
Ι
17
2016

ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΛΟΥΚΟΥΜΑ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Ιούλιος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 25 τέμαχια)

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο χρειαστεί η ζύμη


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

25 μικρά λουκούμια (αν είναι μεγάλα, τα χωρίζουμε σε μικρότερα μέρη)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

λίγη ζάχαρη άχνη


Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC
Ψήσιμο 35-40 λεπτά

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Σ
22
2015

ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (23 Σεπτέμβριος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 38-40 τεμάχια)

1 φακελ. ξηρή μαγιά
1 κ. σούπας ζάχαρη
1 φλ. τσ. χλιαρό νερό

100 γρ. ταχίνι
150 ml χλιαρό νερό

2 κ. σούπας μέλι
1 κ. γλ. αλάτι
250 γρ. σταφίδα ξανθιά
50 γρ. σουσάμι

αλεύρι όσο πάρει η ζύμη
ελαιόλαδο στα χέρια μας κατά το ζύμωμα και το πλάσιμο

κανέλα και τρούφα σοκολάτας για την επικάλυψη

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Μ
02
2016

ΠΙΤΣΑ-ΨΩΜΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (02 Μάρτιος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 δόση ζύμη για ψωμί

200 γρ. ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας
200 γρ. μαλακό κίτρινο τυρί
5-6 ελιές Καλαμών σε λεπτά φετάκια (προαιρετικές)
2 κ. σούπας ρίγανη
ketchup
μουστάρδα

λίγο βούτυρο για τη γάστρα

 

Α
26
2016

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Απρίλιος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 χωριάτικο καρβέλι

200 γρ. τυρί φέτα τριμμένο στο χέρι
1 μακριά πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
2 κ. σούπας μουστάρδα

1 μεγάλη ντομάτα (ή 2 μικρές),κομμένη σε λεπτές φέτες
φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
3-4 πράσινες ελιές σε λεπτά φετάκια
4-5 μαύρες ελιές σε λεπτά φετάκια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λίγο θυμάρι ή δυόσμος

Φούρνος προθερμασμένος στους 220οC


Προετοιμασία: 20 λεπτά
Ψήσιμο: 15 λεπτά

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Ι
20
2016

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΨΩΜΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Ιανουάριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

250 γρ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον ρεντέ
1 σκ. σκόρδου τριμμένη στον ρεντέ
1/2 φλ. τσ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
2 κ. σούπας ρίγανη
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
αρκετό πιπέρι (πρέπει να είναι πικάντικη η ζύμη)
1 μεγάλο αβγό (ή 2 μικρά)
1 φλ. τσ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση