Ενημέρωση
Loading
Α
04
2013

ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΨΩΜΙΟΥ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Ιούλιος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 φλ. τσ. χλιαρό νερό
25 γρ. νωπή μαγιά (ή 1 φακ. ξερή)
1 κ. σούπας ζάχαρη

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. κίτρινο αλεύρι
1 κ. γλ. κουρκουμάς τριμμένος
5 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 γεμάτη κ. σούπας αλάτι
1/2 φλ. τσ. περίπου χλιαρό νερό

λίγο αλεύρι για το πασπάλισμα του ψωμιού


Ψήσιμο με αντικολλητική στρόγγυλη φόρμα και στους 160οC

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Φ
23
2014

ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (09 Μάρτιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 κιλό φύλλα για μπακλαβά, τύπου Βηρυττού
1 φλ. τσ. λιωμένο φυτικό βούτυρο (μαργαρίνη), για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

400 γρ. ταχίνι
1 φλ. τσ. ζάχαρη
2 φλ. τσ. ψιλοαλεσμένοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα καβουρντισμένα, φυστίκια, φουντούκια, κτλ.)
1 κ. γλ. σκόνη κανέλας
1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 1/2 φλ. τσ. χυμός πορτοκαλιού (ή μανταρινιού)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

3 φλ. τσ. ζάχαρη
3 φλ. τσ. νερό
1 φλ. τσ. μέλι
1 φλούδα λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
3 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια)


Φούρνος προθερμασμένος στους 175οC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Ο
11
2011

ΦΑΣΟΛΑΔΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (12 Σεπτέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. φασόλια μέτρια

2 λίτρα βραστό νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή σε λεπτές φέτες)
4 μέτρια καρότα σε λεπτές ροδέλες
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο (κορμός και φύλλα)
λίγη ρίζα σέλινου σε κυβάκια μέγεθους ζαριού
1 κ. σούπας πελτές ντομάτας
1 κύβος βοδινού
2 φλ. τσ. εκλεκτό ελαιόλαδο
αλάτι
1 πράσινη καυτερή πιπεριά ολόκληρη (προαιρετικό)
λίγη ρίγανη στο σερβίρισμα (προαιρετικό)

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Μ
05
2014

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (06 Μάιος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 φλ. τσ. βούτυρο λιωμένο (ή μαργαρίνη)
1 φλ. τσ. ζάχαρη
2 αβγά μεγάλα, ελαφρά χτυπημένα
2 βανίλιες
1 φλ. τσ. ρόφημα κακάο (ή σοκολάτας) σε σκόνη
1 κοφτό κ. γλ. νες καφέ διαλυμμένο σε 1 κ. σούπας νερό
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο χρειαστεί η ζύμη

Φούρνος πολύ καλά προθερμασμένος στους 180οC

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
Μ
22
2015

ΚΕΪΚ ΚΑΚΑΟ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Μάρτιος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


1/2 ποτήρι του νερού μαργαρίνη (ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου)

1 ποτήρι του νερού ζάχαρη

2 μεσαία αβγά

2 βανίλιες

1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)

2 γεμάτες κουταλιές σούπας κακάο σε σκόνη

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


80-100 γρ. κομμάτια σοκολάτας


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΦΡΑΟΥΛΑΣ


5 μέτριες φράουλες

2/3 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη

1 κ. γλ. κονιάκ ή λικέρ φράουλα


Φούρνος προθερμασμένος στους 160οC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση