Ενημέρωση
Loading
Φ
20
2013

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (01 Απρίλιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού
3/4 κούπας αραβοσιτέλαιο (ή μαργαρίνη)
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κ. σούπας κονιάκ
1 βανίλια
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ίσως και λίγο περισσότερο
1/2 κιλό ( ή και περισσότερη) μαρμελάδα της αρεσκείας μας (κατά προτίμηση ροδάκινο)

λίγο μέλι για την επάλειψη

Φούρνος προθερμασμένος στους 170οC

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Μ
24
2018

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (24 Μάρτιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 8-9 ατομικά μπολάκια)

 

800 ml ( 4 φλ. τσ. ) κρύο γάλα

1+ 1/3 φλ. τσ. ζάχαρη

5 κ. σούπας γεμάτες κορν φλάουρ

3 κ. γλ. κακάο σκόνη

3 βανίλιες

3 κ. σούπας βούτυρο

3 αβγά ελαφρά χτυπημένα

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Ν
02
2011

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (23 Μάρτιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό παστός μπακαλιάρος (ολόκληρος ή φιλέτο)

 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

 

2 αβγά
1/2 κ. γλ. σόδα φαγητού
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο χρειαστεί


μπόλικη καυτή φριτούρα για το τηγάνισμα

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Μ
16
2018

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (16 Μάρτιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

500 γρ. χοντρό μακαρόνι για παστίτσιο

αλάτι

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

 

1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο

1 πράσινη πιπεριά (κέρατο) ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά (φλωρίνης) ψιλοκομμένη

400 γρ. λουκάνικα φραγκφούρτης σε λεπτές ροδέλες

1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια (330 γρ.)

1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα

αλάτι

πιπέρι

500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

200 ml ζωμός κότας (ή βοδινού)

 

1 φλ. τσ. τριμμένο κεφαλοτύρι

 

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

 

1 λίτρο κρύο γάλα

5 κ. σούπας γεμάτες κορν φλάουρ

3 κ. σούπας γεμάτες βούτυρο ή μαργαρίνη

αλάτι

άσπρο πιπέρι

 

1 αβγό ελαφρά χτυπημένο

200 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένο στο χέρι

 

Μ
15
2018

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (15 Μάρτιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

6 μεγάλα χωριάτικα φύλλα για πίτα (σπιτικά ή του εμπορίου)

2 αβγά

5 κ. σούπας γιαούρτι

5 κ. σούπας σπορέλαιο

λίγο αλάτι

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

 

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδου (χωρίς τη φύτρα της) ψιλοκομμένη

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

1/2 φλ. του καφέ νερό

 

1 πιπεριά πράσινη-κέρατο ψιλοκομμένη

1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη

800 γρ. κιμάς ανάμεικτος

1/2 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί

200 ml ( 1 φλ. τσ. ) βραστό νερό

1 1/2 κ. σούπας πελτές ντομάτας

1 κύβος λαχανικών

2 φύλλα δάφνης

αλάτι

πιπέρι

 

1 φλ. τσ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη

 

Προετοιμασία:                        10 λεπτά

Μαγείρεμα στην κατσαρόλα:   25-30 λεπτά

Ψήσιμο στο φούρνο:               50 λεπτά περίπου

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση