Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Μ
01
2017

ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (01 Μάιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (μερίδες 4-5)

1 μπούτι από κατσίκι, βάρους 1500 γρ. περίπου
1/4 + 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
ο χυμός από 1 μέτριο λεμόνι (κρατάμε τις λεμονόκουπες)
1 σκελίδα σκόρδου σε λεπτά φετάκια
αλάτι
πιπέρι

ΣΤΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

1/2 φλ. τσ. καυτό νερό
ο χυμός από 1 μέτριο λεμόνι
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1/2 κ. γλ. μείγμα για ψητά κρεατικά (ή 1 κύβος λαχανικών)

Ψήσιμο σε γάστρα
Καλά προθερμασμένος φούρνος στους 250οC

 

Α
25
2017

ΤΥΡΟΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Απρίλιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 φύλλα σφολιάτας (βάρους περίπου 750 γρ.)
300 γρ. περίπου τυρί φέτα
καπνιστή πάπρικα

1 μικρό αβγό χτυπημένο ελαφρά με 1 κ. γλ. νερό

Φούρνος καλά προθερμασμένος στους 200οC

Ψήσιμο στις αντιστάσεις και με αέρα

 

Α
12
2013

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Απρίλιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

3 φλ. τσ. γάλα
6 κ. σούπας ζάχαρη
2/3 φλ. τσ. ψιλό σιμιγδάλι
1 κ. σούπας φρέσκο βούτυρο
1 βανίλια
το ξύσμα από ένα λεμόνι
ελάχιστο αλάτι (στη μύτη από κ. γλ.)
2 ασπράδια αβγών
1/2 φλ. τσ. αμύγδαλα, ασπρισμένα κι αλεσμένα πολύ καλά
400 γρ. περίπου φράουλες  (250 γρ. πολτοποιημένες και τις υπόλοιπες ολόκληρες για το στόλισμα)


ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

σως φράουλας
μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα και ψημένα στο φούρνο

 

Θα χρειαστούμε μια πολύ καλά βουτυρωμένη πλατιά και αβαθή φόρμα

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Α
07
2011

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΖΕΛΕ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Απρίλιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 πακέτο φρυγανιές, σπιτικιές ή του εμπορίου
1 συσκευασία κάστερ πάουντερ
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1,5 λίτρο φρέσκο γάλα
1 συσκευασία  ( 2 φάκελοι ) ζελέ της προτίμησής μας
1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο ή ανανάς (ή ανάμεικτα φρουτάκια)

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
Α
20
2017

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ...EXPRESS!!!!

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (20 Απρίλιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 4 πλεξίδες)

1 κιλό αλεύρι σκληρό για τσουρέκια, κοσκινισμένο

125 γρ. μαγιά νωπή (5 πακετάκια των 25 γρ.)
1 κ. σούπας ζάχαρη
150 ml χλιαρό γάλα

250 γρ. αγελαδινό βούτυρο (κρατάμε χωριστά τα 30 γρ.)
300 γρ. ζάχαρη
5 μεσαία αβγά
2 βανίλιες
1 κ. σούπας κοφτή αλάτι
1 κ. σούπας ηλιέλαιο
1 φακ. κοπανισμένο μαχλέπι
1 φακ. κοπανισμένο κακουλέ
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού

1 κρόκος αβγού χτυπημένος με μια κουταλιά γάλα

Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο πήλινο γιουβέτσι που να χωράει άνετα 3 κιλά αλεύρι

Φούρνος προθερμασμένος στους 50οC
Συνολικός χρόνος προετοιμασίας και ψησίματος: 4-41/2 ώρες περίπου

 

Διαφήμιση