Ενημέρωση
Loading
Μ
17
2018

ΤΟΝΑΚΙ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Μάιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

 

1 μεγάλο τονάκι βάρους περίπου 1500-1800 γρ. (το δικό μου ζύγιζε 1650 γρ.)

1 μέτριο λεμόνι σε φετάκια

αλάτι

λίγο ελαιόλαδο για τη σχάρα

1 λαμαρίνα με νερό κάτω από τη σχάρα του φούρνου

 

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

 

ο χυμός από 4 μέτρια λεμόνια

εκλεκτό ελαιόλαδο όσο χρειαστεί για να πάρουμε ένα δυνατό λαδολέμονο

 

Φούρνος πολύ καλά προθερμασμένος στους 200οC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Μ
15
2018

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ CHOCO ΚΟΡΝ ΦΛΕΪΚΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Μάιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

 

375 γρ. κορν φλέικς με σοκολάτα (choco)

1 φλ. τσ. γάλα

1 ζαχαρούχο γάλα

1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας

50 γρ. καρύδια ψιλοαλεσμένα

20 γρ. φυστίκι Αιγίνης ψιλοαλεσμένο

1/2 κ. γλ. κανέλα

1/4 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ

 

500 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με πολλά λιπαρά (περιέχει ζάχαρη)

1 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

 

3-4 ώριμες αλλά σφικτές φράουλες

λίγη τρούφα ( ή νιφάδες) σοκολάτας

 

 

Θα χρειαστούμε ένα βουτυρωμένο στρόγγυλο ταψάκι διαμέτρου 25 εκ.

 

Α
22
2018

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Απρίλιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

Η δοσολογία αναφέρεται σε παγωτομηχανή χωριτικότητας 1.5 λίτρων.

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

1 φλ. τσ. κρύο γάλα

500 ml κρέμα γάλακτος

2 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

3 κ. σούπας κακάο σκόνη

 

50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη με μαχαίρι (στο χέρι)

Α
16
2016

ΣΥΚΟ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΣΒΕΣΤΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (01 Μάιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό σύκα άγουρα (περίπου 60-65 τεμάχια)

2 κιλά ζάχαρη
10 φλ. τσ. νερό
γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια), όσα και τα σύκα
ο χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι

Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
Μ
23
2012

ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (11 Απρίλιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

Από τα τέλη Μαρτίου και μετά αρχίζουν να κυκλοφορούν στην αγορά οι φρέσκιες φράουλες της χρονιάς.

Δεν πρέπει να βιαστούμε στην αγορά τους γιατί στο πρώτο διάστημα δεν θα είναι και τόσο ώριμες, επομένως όχι τόσο γλυκιές όσο χρειάζεται. Θα είναι όμως αρκετά τσουχτερή η τιμή τους.....

Ανάλογα λοιπόν με τη χρήση διαλέγουμε και το χρόνο αγοράς:

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση