Ενημέρωση
Loading
Ι
19
2022

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Φεβρουάριος 2023)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μπούτια κοτόπουλου (ή και ολόκληρο κοτόπουλο ) βάρους περίπου 1,5 κιλά

2 κ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1/3 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 κ. σούπας ολόκληρα μπαχάρια
1 κ. σούπας ολόκληρα μαύρα πιπέρια
1 ξύλο κανέλας
10 γαρύφαλα (μοσχοκάρφια)
2 φύλλα δάφνης

500 γρ. πηχτός χυμός ντομάτας τύπου pummaro
250 ml βραστό νερό
400 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένο στο χέρι

1 καλό αντικολλητικό σκεύος με καπάκι ( βαθύ τηγάνι ή ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα)

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 90 λεπτά περίπου

 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αν χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο κοτόπουλο θα πρέπει πρώτα να το χωρίσουμε σε μερίδες.

Αφαιρούμε όλες τις εξωτερικές πέτσες από τα κρέατα. Θέλουμε μόνο το καθαρό μέρος του κοτόπουλου.

Πλένουμε πάρα πολύ καλά και τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας όλες τις μερίδες.

Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μαζί με το βούτυρο και το λάδι.

Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και τοποθετούμε από πάνω το καπάκι οπωσδήποτε γιατί πιτσιλάνε στο τηγάνισμα.

 

 

 

Μετά από 1-2 λεπτά θα αραδιάσουμε τα κομμάτια ή τα μπούτια του κοτόπουλου πάνω στα καβουρδισμένα μπαχαρικά και θα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά από όλες τις πλευρές.

 

 

Μόλις ροδίσουν ελαφρά θα ρίξουμε τον τοματοχυμό και 250 ml βραστό νερό. Αλατίζουμε ελάχιστα κι αυτό γιατί στο τέλος θα προστεθεί το τυρί στη σάλτσα.

 

 

 

 

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα ή το τηγάνι μας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.

Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος μαγειρέματος θα προσθέσουμε το χοντροτριμμένο τυρί και θα αποσύρουμε το σκεύος από την εστία.

 

 

 

Αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά περίπου, δοκιμάζουμε το φαγητό κι αν χρειαστεί πρόσθετουμε λίγο αλάτι.

Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες και δροσερές σαλάτες. Πρόκειται για ένα υπέροχο, εύκολο και σχετικά γρήγορο φαγητό κατάλληλο τόσο για κάθε περίσταση.

Καλή σας όρεξη!



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν δεν θέλετε να υπάρχουν τα μπαχαρισκά στο σερβίρισμα, μπορείτε πριν βάλετε το τυρί να κάνετε το εξής: αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη σάλτσα και με μια τρυπητή κουτάλα απομακρύνετε όλα τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια ξαναβάλτε το κρέας μέσα στη σάλτσα και ενώστε με το τυρί. Αυτό βοηθά πολύ όταν έχουμε μικρά παιδιά που δεν τα "πηγαίνουν" και τόσο καλά με τα μπαχάρια και τα πιπέρια....

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 11
ΧείριστοΆριστο