Ενημέρωση
Loading
Φ
20
2022

ΤΥΡΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (20 Φεβρουάριος 2022)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

500 γρ. χωριάτικο φύλλο χοντρό για πίτα

1 φλ. τσ. ηλιέλαιο για το ταψί και τα φύλλα

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

 

400 γρ. φέτα χοντροτριμμένη

100 γρ. gooda τριμμένο

100 γρ. κεφαλοτύρι ή κασέρι τριμμένο

4 αβγά ελαφρά χτυπημένα

300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

αλάτι

πιπέρι

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΛΕΙΨΗ

 

2 αβγά ελαφρά χτυπημένα με 100 γρ. γάλα και λίγο αλάτι

 

Φούρνος προθερμασμένος στους 175οC

Χρόνος ψησίματος 50 λεπτά περίπου

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης κι αφήνουμε στην άκρη.

 

2. Λαδώνουμε μια μεγάλη λαμαρίνα και στρώνουμε τα μισά φύλλα αφού πρώτα τα περάσουμε με ηλιέλαιο.

 

3. Στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.

 

4. Τοποθετούμε από πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα πάλι λαδώνοντάς τα ένα-ένα.

 

5. Γυρίζουμε σε λεπτό κόθρο τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί.

 

6. Χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.

 

7. Απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια το μείγμα αβγού-γάλακτος.

 

8. Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η πίτα μας.

 

9. Βγάζουμε σε σχάρα, κόβουμε καλά τα κομμάτια κι αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία για να μπορέσουμε να σερβίρουμε.

 

 

Καλή σας όρεξη!

 

 

 

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο