ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 κιλό πατάτες (περίπου του ίδιου μεγέθους)
500 γρ. μαγιονέζα, έτοιμη του εμπορίου
2 κ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
2 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια
100 γρ. παριζάκι κομμένο σε μικρά κυβάκια
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
αλάτι
άσπρο πιπέρι (ή μαύρο)
2 κ. σούπας ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν για 40 λεπτά.
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε τις πατάτες σε σουρωτήρι, αφήνουμε για λίγο κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης και μεταφέρουμε σε μπωλ για να κρυώσουν εντελώς.
Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα κρεμμυδάκια. Τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στις πατάτες.
Πρόσθετουμε τα κομμένα αλλαντικά.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε τα υλικά μας με ξύλινο κουτάλι.
Τέλος ρίχνουμε στο μπολ τη μαγιονέζα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά και πάλι με ξύλινο κουτάλι.
Η σαλάτα μας είναι πετυχημένη όταν δεν είναι πολύ στεγνή. Γι αυτό, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγη μαγιονέζα ακόμη.
Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο, πάντα σκεπασμένο πολύ καλά.
Διατηρείται πολλές μέρες αναλλοίωτη!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Είναι μια πεντανόστιμη και χορταστική σαλάτα-αλοιφή που αξίζει σίγουρα να την παρουσιάσετε σε κάποιο επίσημο ή όχι τραπέζι σας.
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο