ΚΕΪΚ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ (ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ)
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
½ κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
1 κουτ. γλ. κανέλα σε σκόνη
1 κουτ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
¾ φλ. τσ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου (μη αλατισμένο)
2 φλ. τσ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
220 γρ. πουρές κολοκύθας (ή ψιλοτριμμένη κολοκύθα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC και βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρόγγυλη αντικολλητική φόρμα του κέικ.
2. Σε μέτριο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τα γαρύφαλλα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο ώσπου να αναμιχθούν καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε μεγάλο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από το καθένα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγα λεπτά ώσπου να γίνουν πολύ αφράτα. Προσθέτουμε την κολοκύθα (αφού πρόσθεσα την κολοκύθα είδα να αφρατεύει πολύ το μίγμα). Το μείγμα ίσως φαίνεται λίγο κοκκώδες σε αυτό το στάδιο αλλά αυτό δεν μας πειράζει.
4. Προσθέτουμε στο μείγμα αυτό με το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα ώσπου να αναμιχθούν καλά.
5. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 65-75 λεπτά στις αντιστάσεις, ώσπου να βγαίνει καθαρό το πιρούνι. Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ για 10 λεπτά στη φόρμα και μετά αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.
6. Μετά το ψήσιμο, οι φέτες έχουν μια υπέροχη τραγανή κρούστα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν μείνει κέικ και για την επόμενη μέρα, μπορούν οι φέτες του να τοσταριστούν για να αποκτήσουν την ίδια υφή.
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο