ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΗΛΙΕΛΑΙΟ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1/2 φλ. τσ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
1 1/2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (300 γρ.)
1 κ. γλ. αλάτι
λίγο άσπρο πιπέρι
200 γρ. τριμμένο gooda
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη
1 κρόκος αβγού χτυπημένος με 1 κ. γλ. νερό
σουσάμι
Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δεν χρειαζόμαστε μίξερ, όλο το ζύμωμα θα γίνει με το χέρι.
Πρώτα σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με το γιαούρτι. Μόλις το μείγμα γίνει σαν κρέμα, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το τριμμένο κασέρι. Αφού ενωθούν καλά μεταξύ τους, αρχίζουμε να ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι. Πρώτα ζυμώνουμε υπομονετικά, περιμένοντας να απορροφηθεί η κάθε δόση από το μείγμα μας και μετά προσθέτουμε την επόμενη. Θέλουμε να πάρουμε μια μαλακή ζύμη, εύπλαστη που δεν θα κολλάει καθόλου στα χέρια μας.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί μια μεγάλη λαμαρίνα.
Με ένα κουταλάκι κόβουμε κομματάκια ζύμης, τ΄ανοίγουμε σε στρόγγυλο φυλλαράκι στην παλάμη μας και το διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο.
Το βάζουμε στο ταψί και συνεχίζουμε με το επόμενο. Αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
Μόλις τα πλάσουμε όλα, τα περνάμε με τον κρόκο του αβγού και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου με φωτιά στις αντιστάσεις, για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Βγάζουμε το ταψί πάνω σε σχάρα και μετά από 5-10 λεπτά μπορούμε να σερβίρουμε.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Πολύ νόστιμα αυτά τα κασεροπιτάκια είτε σαν κολατσιό, είτε σαν μεζεδάκι. Δέχονται πολλές παραλλαγές ανάλογα με τις προτιμήσεις μας: με λιαστή ντομάτα και ελιά για πιο μεσογειακή γεύση... ή με προσθήκη κάποιων αλλαντικών (ειδικά στην περίπτωση του μεζέ!).