Καντήλι ρεσώ

Γνωρίστε την νέα τεχνολογία σε καντήλι με καντηλόκουπα και ρεσώ.

ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Φ
19
2021

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (23 Μάρτιος 2021)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 φύλλα σφολιάτας

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

500 ml νερό
700 γρ. ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλιού ή μανταρινιού

ο χυμός μισού λεμονιού
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή μανταρίνι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΛΠΑΣΤΙΚΗΣ

1 ζαχαρούχο γάλα
νερό (1 κουτι του ζαχαρούχου )
γάλα κρύο (1 κουτι του ζαχαρούχου )
250 γρ. κορν φλάουρ
300 γρ. ζάχαρη
3 βανίλιες

100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

τρούφα ή νιφάδες σοκολάτας
ψιλοαλεσμένοι ξηροί καρποί


Φούρνος προθερμασμένος στους 200oC

 

 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα  φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

Σε μικρή κατσαρόλα αδειάζουμε το ζαχαρούχο και χρησιμοποιούμε το κουτί του σαν μεζούρα. Προσθέτουμε ένα κουτί νερό και ένα κουτί κρύο γάλα. Ανακατεύοντας, ρίχνουμε λίγο-λίγο το κορν φλάουρ και προσέχουμε να διαλυθεί εντελώς στο κρύο μείγμα. Τώρα θα προσθέσουμε τη ζάχαρη και θα βάλουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει περιμένουμε μέχρι ν΄αρχίσει να πήζει η κρέμα. τότε θα απομακρύνουμε αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά, θα ρίξουμε το βούτυρο, τις βανίλιες και τα χτυπημένα αβγά. Καλό ανακάτεμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρουμε μια παχύρευστη βελούδινη κρέμα.Καλύπτουμε με μεμβράνη την επιφάνεια και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.


Τώρα ετοιμάζουμε το σιρόπι του γλυκού μας:

Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και τη φλούδα μανταρινιού. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 6 λεπτά από τη στιγμή που θ΄αρχίσει ο βρασμός.

 

 

Στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμονοχυμό και το λικέρ, ανακατεύουμε κι αφήνουμε το σιρόπι να χλιαρώσει.


Καλύπτουμε 2 τετράγωνες λαμαρίνες του φούρνου με λαδόκολλα.

Σε κάθε λαδόκολλα τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας. Χαράζουμε με το μαχαίρι σε καρέ κομμάτια κάθε φύλλο σφολιάτας.

 

 

Ψήνουμε  στον αέρα και στους 200oC  τα δύο ταψιά μαζί, σε διαδοχικές θέσεις του φούρνου. Θα χρειαστούν 20 λεπτά περίπου. Στα μισά του ψησίματος θ΄αλλάξουν θέσεις μεταξύ τους τα ταψιά μας (για να έχουμε ομοιόμορφο ψήσιμο).


Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν οι σφολιάτες, θα βγάλουμε τα ταψιά πάνω σε σχάρα και θα αφαιρέσουμε τις λαδόκολλες.Αφήνουμε να χλιαρώσουν.

 

 

 

 

Με το χλιαρό σιρόπι περιχύνουμε τις χλιαρές σφολιάτες. Τις κυλάμε μέσα στο σιρόπι για να ποτιστούν καλά. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

 

 

Παίρνουμε ένα ταψί 30 Χ 35 εκ. περίπου και τοποθετούμε τις μισές σφολιάτες τη μια δίπλα στην άλλη κολλητά. Περιχύνουμε με το σιρόπι που έχει μείνει στη λαμαρίνα (αν έχει μείνει).

 

 

Καλύπτουμε ομοιόμορφα με την μισή ποσότητα της κρέμας που φτιάξαμε.

Στρώνουμε τις άλλες μισές σφολιάτες πάνω στην κρέμα κατά τον ίδιο τρόπο.

 

 

Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής και πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας (ή/και αλεσμένους ξηρούς καρπούς).

 



Τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια μπορούμε να σερβίρουμε κόβοντας τετράγωνα κομμάτια.

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ