Καντήλι ρεσώ

Γνωρίστε την νέα τεχνολογία σε καντήλι με καντηλόκουπα και ρεσώ.

ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Δ
20
2020

ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Δεκέμβριος 2020)
ΕκτύπωσηE-mail
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 φλ. τσ. μαργαρίνη
1 φλ. τσ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φλ. τσ. ζάχαρη
4 μέτρια αβγά
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
1 φλ. τσ. καρύδια ψιλοαλεσμένα
1 κ. γλ. κανέλα σκόνη
1/4 κ. γλ. γαρύφαλο τριμμένο
1 βανίλια
1 κ. γλ. σόδα φαγητού
τρίμμα φρυγανιάς, περίπου 2 φλ. τσ.
500 ml από ένα διαθέσιμο σιρόπι γλυκού του κουταλιού (π.χ. σύκου ή πορτοκαλιού)
Φούρνος προθερμασμένος στους 180ο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με το γιαούρτι, μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ένα-ένα τ΄αβγά. Παίρνουμε ένα αφράτο ομοιογενές μείγμα.
Τώρα θα ρίξουμε το κονιάκ, τα καρύδια, τα μυρωδικά και τη σόδα.Θα χτυπήσουμε στη σιγανή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Τελευταία μένει η φρυγανιά. Θα δώσουμε στο μείγμα τόση ώστε να θυμίζει ζύμη του κέικ.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 20 Χ 30 εκ. περίπου και απλώνουμε μέσα τη ζύμη ομοιόμορφα. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά περίπου.Αν το ταψί μας είναι πυρέξ ή ανοξείδωτο, θα χρειαστεί να ψήσουμε διαφορετικά: 15 λεπτά πρώτα με φωτιά μόνο από κάτω και 25 λεπτά περίπου με φωτιά πάνω-κάτω.
Μόλις βγάλουμε το ταψί, χαράζουμε το γλυκό και σιροπιάζουμε με το έτοιμο κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφηθεί καλά. Σερβίρουμε την επόμενη μέρα.
Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ