KOTOΠΙΤΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΨΗΤΟΥ Ή ΒΡΑΣΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ψητό ή βραστό κοτόπουλο που έχει περισσέψει
1/4 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κέρατο
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
βρασμένα ή ψητά λαχανικά που έχουν περισσέψει (πατάτες, καρότα, κτλ. )
200 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
2 φύλλα σφολιάτας
1 κρόκος αβγού αραιωμένος με ελάχιστο νερό, για την επάλειψη της πίτας
Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεψαχνίζουμε και κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια το κοτόπουλο.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές.
Στη συνταγή που παρουσιάζω χρησιμοποίησα περίσσευμα από λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες.
Έκοψα λοιπόν σε μικρά κυβάκια τις πατάτες.
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σωτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά (τις πατάτες στην προκειμένη περίπτωση). Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και λίγη ρίγανη. Ανακάτεμα και πάλι.
Μετά από 1-2 λεπτά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, κλείνουμε την εστία και αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι κι αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
Μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα την κοτόπιτα απλωτή σε λαδωμένη λαμαρίνα (στρώνοντας ένα φύλλο σφολιάτας κάτω, βάζοντας τη γέμιση στη μέση και καλύπτοντας με το δεύτερο φύλλο από πάνω).
Εναλλακτικά φτιάχνουμε δύο ρολά: στο κέντρο κάθε φύλλου βάζουμε τη μισή γέμιση και κλείνουμε σε φάκελο τις δύο πλευρές του. Τοποθετούμε τα δύο ρολά σε απόσταση μεταξύ τους, πάνω σε λαμαρίνα που την έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Περνάμε με τον κρόκο αβγού τις επιφάνειες των ρολών, χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι επιφανειακά και ψήνουμε στις αντιστάσεις και στη μεσαία θέση του φούρνου για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η πίτα από πάνω.
Ξεφουρνίζουμε πάνω σε σχάρα, κόβουμε σε κομμάτια ή λωρίδες κι αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Γίνεται ανάρπαστη! Δεν φαντάζεστε πόση νοστιμιά έχει!!!