ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΨΗΤΑ ΚΡΕΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 φλ. τσ. νερό
1 κύβος (βοδινού, κότας ή λαχανικών ανάλογα με το είδος του κρέατος)
1/2 φλ. τσ.κρασί (ημίγλυκο κατά προτίμηση)
1 1/2 κ. γλ. κορν φλάουρ
1 κ. γλ. μουστάρδα
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο (ανάλογα με τις προτιμήσεις μας)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Στο κρύο κρασί διαλύουμε το κορν φλάουρ.
2. Σε μεγάλο μπρίκι βράζουμε το νερό και σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε τον κύβο. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
3. Ρίχνουμε στο μπρίκι τη μουστάρδα, το λάδι και λίγο αλατοπίπερο ( ο κύβος έχει ήδη αλάτι). Ανακατεύουμε.
4. Τέλος προσθέτουμε και το διάλυμμα του κρασιού. Ανακατεύουμε σταθερά μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
Τη διατηρούμε ζεστή μέχρι το σερβίρισμα. Η όλη διαδικασία δεν υπερβαίνει τα 10 λεπτά!
Συνοδεύοντας με μακαρονάδα ή πιλάφι, έχουμε ένα τέλειο πιάτο για το οικογενειακό τραπέζι.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Στα κόκκινα κρέατα θα χρησιμοποιήσουμε κόκκινο κρασί και κύβο βοδινού ή λαχανικών. Ενώ στα πουλερικά λευκό κρασάκι και κύβο κότας.