ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
5-6 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού
2 κεσεδάκια πλήρες γιαούρτι
1 μικρό αβγό
100 γρ. τυρί φέτα
30 γρ. κεφαλοτύρι
1/4 κ. γλ. αλάτι
πιπέρι (όσο θέλουμε, κατά προτίμηση αρκετό)
βασιλικός
ρίγανη
λίγο σουσάμι για την επικάλυψη
Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον πολυκόφτη ή το μούλτι με τη φτερούγα κάνουμε το ψωμί λεπτά τρίμματα (μαζί με την κόρα).
Σε ένα μπολάκι τρίβουμε το τυρί και το κεφαλοτύρι, όσο πιο πολύ τόσο το καλύτερο!
Σε βαθύ μπολ τοποθετούμε το γιαούρτι και το τριμμένο ψωμί. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ξανά ανακάτεμα. Πρέπει το μείγμα να είναι αρκετά σφικτό για να μπορεί να στέκεται σε μπαλάκια. Αν χρειαστεί θα προσθέσουμε λίγο τρίμμα φρυγανιάς ή επιπλέον ψωμί.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή τη μαύρη λαμαρίνα του φούρνου. Θα χρειαστεί να λαδώσουμε ελαφρά τη λαδόκολλα γιατί οι μπουκίτσες μας δεν θα περιέχουν καθόλου λάδι...
Με ένα κουτάλι της σούπας κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη και τα πλάθουμε ελαφρά σε μπαλάκια. Τοποθετούμε στο ταψί σε μικρή απόσταση μεταξύ τους (δεν θα φουσκώσουν στο ψήσιμο). Απλώνουμε πάνω τους λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε με αέρα στη μεσαία θέση του φούρνου για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.
Ξεφουρνίζουμε πάνω σε σχάρα και αφήνουμε να σταθούν για 5-10 λεπτά, να σταθεροποιηθούν και να κρυώσουν κάπως...
Γίνονται κριτσανιστά απ΄έξω και μαλακά στο εσωτερικό τους. Πολύ καλός μεζές για μπύρα ή ούζο!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Τα μεστά ψωμιά (ζιαπάτα, με προζύμι, ζέα, κτλ.) είναι καλύτερα γιατί έχουν συνοχή και δίνουν ευκολότερα σφικτή ζύμη.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στραγγιστό γιαούρτι, μόνο που τότε θα βάλετε λιγότερο ψωμί...
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο