ΤΥΛΙΧΤΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΜΑΓΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 12 πίτες)
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
2 φλ. τσ. χλιαρό νερό
1 κ. σούπας ζάχαρη
2 πακετάκια νωπή μαγιά (50 γρ.)
1 1/2 κ. γλ. αλάτι
4 + 3 κ. σούπας ελαιόλαδο (οι 3 κουταλιές είναι για να λαδώνουμε τα χέρια μας καθώς ζυμώνουμε)
αλεύρι γ.ο.χ. όσο χρειαστεί η ζύμη
λίγος νισεστές για το άνοιγμα των φύλλων
λίγο σπορέλαιο για το λάδωμα των φύλλων
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
250 γρ. τριμμένα μαλακά κίτρινα τυριά (ή κασέρι)
180 γρ. μπέικον σε μακρόστενες φέτες
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
καπνιστή πάπρικα
ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο και βαθύ μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό μαζί με μια κουταλιά ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν καλά.
Προσθέτουμε 4 κουταλιές λάδι και μια δόση από το αλεύρι. Αφού ανακατέψουμε, θα ρίξουμε και το αλάτι. Ζύμωμα με το χέρι.
Από το σημείο αυτό και μετά θα δίνουμε στο μείγμα αλεύρι σε δόσεις, θα ζυμώνουμε με λαδωμένο χέρι και θα σταματήσουμε όταν πάρουμε μια ζύμη μαλακή, ελαστική που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Θα την τυλίξουμε με λίγο λάδι και θα την αφήσουμε σκεπασμένη στο μπολ μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Καλύπτουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα ή μεμβράνη για να μην πιάσουν κρούστα.
Πάνω στην επιφάνεια εργασίας ρίχνουμε λίγο νισεστέ και τοποθετούμε πάνω του το πρώτο μπαλάκι ζύμης.
Με το πλαστήρι ανοίγουμε στρόγγυλο φυλλαράκι διαμέτρου περίπου 20-22 εκ.
Το λαδώνουμε με σπορέλαιο ελαφρά και πασπαλίζουμε με τριμμένο κασέρι.
Διπλώνουμε στα τρία και ξανανοίγουμε ένα μακρόστενο φύλλο αυτή τη φορά πλάτους 12 εκ. περίπου και μάκρους 20 εκ. Λαδώνουμε ξανά ελαφρά.
Στη μια άκρη του φύλλου βάζουμε μια φέτα μπέικον και τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε την πίτα στη λαμαρίνα.
Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα μπαλάκια ζύμης. Έτσι φτιάχνουμε 12 ατομικές πιτούλες.
Σκεπάζουμε με πετσέτα τη λαμαρίνα κι αφήνουμε για δεύτερο φούσκωμα. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200οC.
Αφού φουσκώσουν λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα και λίγη ρίγανη.
Ψήνουμε στη μεσαία θέση στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά περίπου. Μόλις ροδίσουν από πάνω, είναι έτοιμα.
Ξεφουρνίζουμε και μεταφέρουμε τις πίτες πάνω σε βαμβακερή πετσέτα. Αφού κρυώσουν, τις διατηρούμε σε δοχείο που κλείνει καλά.
Διατηρούνται μαλακές και γευστικότατες μέχρι και την τελευταία μπουκιά!
Σας τις προτείνω ανεπιφύλακτα, φτιάξτε αυτές τις καταπληκτικές ατομικές πιτούλες και θα με θυμάστε!!!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Σαν γέμιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υλικά που θέλετε, αρκεί να μην έχουν υγρασία και λασπώσουν το φύλλο...