ΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΠΑΡΙΖΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 φλ. τσ. βούτυρο μαλακό ή μαργαρίνη
1 φλ. τσ. στραγγιστό γιαούρτι
2/3 φλ. τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κ. γλ. αλάτι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη
φέτες από παριζάκι, πάχους 0,5 εκ. κομμένες στη μέση σαν μισοφέγγαρα
1 κρόκος αβγού αραιωμένος με ελάχιστο νερό, για την επάλλειψη
Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το γιαούρτι μέχρι να ενωθούν καλά.
Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι με το αλάτι και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη.
Αφήνουμε το μίξερ και προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι.
Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι ν΄απορροφηθεί η κάθε δόση και μετά ρίχνουμε την επόμενη. Στο τέλος πρέπει να πάρουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και το ανοίγουμε σε στρόγγυλο φυλλαράκι στο εσωτερικό της παλάμης μας.
Τοποθετούμε μέσα στο φύλλο ένα μισοφέγγαρο από το παριζάκι πάχους μισού εκ. περίπου.
Διπλώνουμε το φύλλο πάνω της και κλείνουμε πολύ καλά τις άκρες. Τοποθετούμε το πιτάκι στο ταψί.
Συνεχίζουμε με τα επόμενα κομμάτια ζύμης κατά τον ίδιο τρόπο.
Στο τέλος περνάμε όλα τα πιτάκια με αραιωμένο κρόκο αβγού με τη βοήθεια ενός πινέλου.
Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, στις αντιστάσεις για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα από πάνω.
Ξεφουρνίζουμε πάνω σε σχάρα κι αφήνουμε να σταθούν για 10-15 λεπτά πρίν το σερβίρισμα.