ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ!
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (μερίδες 4-6)
1 1/2 κιλό πατατούλες baby (ή άλλες)
2 μεγάλα καρότα
3 χωριάτικα λουκάνικα Τζουμαγιάς ( ή όποια προτιμάτε)
ο χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
300 ml (1 1/2 φλ. τσ.) βραστό νερό
1 κύβος λαχανικών
αλάτι
αρκετό πιπέρι
πάπρικα καπνιστή
ρίγανη
Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα δύο αν είναι baby. Διαφορετικά κυδωνάτες ή όπως θέλουμε.
Ξύνουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
Τοποθετούμε σε ανάλογο ταψί πυρέξ ή ανοξείδωτο τα κομμένα λαχανικά.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη και αρκετή πάπρικα καπνιστή. Ανακατεύουμε με κουτάλα όλα τα υλικά.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί μας.
Περιχύνουμε με λάδι και φρέσκο χυμό λεμονιού όλη την επιφάνεια του φαγητού.
Τέλος διαλύουμε τον κύβο στο βραστό νερό και προσθέτουμε το μείγμα στο ταψί.
Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, με φωτιά στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Πρέπει το φαγητό να πιάσει ωραία κρούστα.
Ξεφουρνίζουμε πάνω σε σχάρα και σερβίρουμε μετά από 10 λεπτά.
Απίστευτη νοστιμιά!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αντικαθιστώντας τα λουκάνικα με ολόκληρα μανιτάρια (φρέσκα ή κονσέρβας) καθιστούμε το φαγητό άκρως νηστίσιμο αλλά... το ίδιο νόστιμο!