Ενημέρωση
Loading
Μ
24
2017

ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (24 Μάιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό πατάτες
1 αβγό
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κύβος λαχανικών
30 γρ. ροκφόρ θρυμματισμένο
1 φλ. τσ. τριμμένο κεφαλοτύρι
αλάτι (με προσοχή!)

πιπέρι
λίγο τρίμμα φρυγανιάς (αν χρειαστεί)

λίγο ηλιέλαιο για τα χέρια μας

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 40 λεπτά. Τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μεγάλο μπωλ τοποθετούμε τις καθαρισμένες πατάτες και τις πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.

Προσθέτουμε το αβγό, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον κύβο σε πολύ μικρά κομματάκια, τα τυριά και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά, προσθέτοντας λίγο τρίμμα φρυγανιάς  για να σφίξει η ζύμη, τόσο όσο χρειάζεται προκειμένου να πλάθεται σε κεφτεδάκια.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα ή ένα αντίστοιχα μεγάλο ταψί.

Λαδώνοντας τακτικά τα χέρια μας, κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε στρόγγυλα μπαλάκια μεγέθους μεγάλου καρυδιού. Τα βάζουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.

 

 

 

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, με φωτιά  πάνω και κάτω, για 30 λεπτά  και στη συνέχεια στον αέρα για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα οι πατατοκεφτέδες μας.

Ξεφουρνίζουμε κι αφήνουμε να σταθούν για λίγο πριν σερβίρουμε.

 

 

Συνοδεύονται με τζατζίκι ή σάλτσα  γιαουρτιού και είναι το ίδιο νόστιμοι, ζεστοί ή σε θερμοκρασία δωματίου.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με ένα μικρό ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το οποίο πρώτα θα σοτάρουμε με μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο.

Αν δεν σάς αρέσει η γεύση του ροκφόρ, χρησιμοποιήστε gooda ή άλλο κίτρινο μαλακό τυρί. Αποφεύγουμε τα λευκά ελληνικά τυριά επειδή βγάζουν αρκετή υγρασία στο ψήσιμο.



Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο