Ενημέρωση
Loading
Α
25
2017

ΤΥΡΟΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Απρίλιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 φύλλα σφολιάτας (βάρους περίπου 750 γρ.)
300 γρ. περίπου τυρί φέτα
καπνιστή πάπρικα

1 μικρό αβγό χτυπημένο ελαφρά με 1 κ. γλ. νερό

Φούρνος καλά προθερμασμένος στους 200οC

Ψήσιμο στις αντιστάσεις και με αέρα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καλύπτουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλες λαμαρίνες του φούρνου.

Απλώνουμε πάνω στον πάγκο εργασίας το ένα φύλλο σφολιάτας έχοντας μπροστά μας την πιο μακριά πλευρά του και περνάμε όλη την επιφάνειά του με το χτυπημένο αβγό.

 

 

Πασπαλίζουμε και πάλι όλο το φύλλο με τριμμένο τυρί και πάπρικα.

 

 

Πατάμε με τις παλάμες μας για να κολλήσει το τυρί στη σφολιάτα.

 

 

Με τη ρόδα της πίτσας κόβουμε το φύλλο σε 2 ίσα μέρη κάθετα και μετά σε λωρίδες πάχους  1 - 1 1/2 εκ. , όπως φαίνεται στην φωτογραφία .

 

 

Κάθε λωριδίτσα τη διπλώνουμε στα δύο και τη στρίβουμε σε βίδα προσεκτικά. Την τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα.

Συνεχίζουμε με την επόμενη λωρίδα, που κι αυτή με τη σειρά της θα μπει δίπλα στην προηγούμενη. Αφήνουμε αρκετή απόσταση μεταξύ τους στο ταψί.

 

 

 

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, με φωτιά πάνω-κάτω και στον αέρα, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.

 

 

 

Ξεφουρνίζουμε πάνω σε σχάρα και βάζουμε το δεύτερο ταψί για ψήσιμο κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Τα τυροσφολιατίνια μοσχοβολάνε, έχουν υπέροχη γεύση πάπρικας και αποτελούν ένα μοναδικό, απλό και νόστιμο σνακ για όλους!!!



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το ψήσιμο στον αέρα είναι απαραίτητο για ν΄απορροφήσει την υγρασία του τυριού και να ξεροψήσει όσο χρειάζεται τα σφολιατίνια.

Το ιδανικό ψήσιμο προσφέρουν οι μαύρες λαμαρίνες του φούρνου.

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο