Ενημέρωση
Loading
Μ
05
2017

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (05 Μάρτιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 14-16 τεμάχια)

1 φύλλο σφολιάτας
400 γρ. κρέμα σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού (οποιαδήποτε μάρκα - τύπου μερέντας)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 φλ. τσ. νερό
2/3 φλ. τσ. ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
1 κ. γλ.φρέσκος  χυμός λεμονιού

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 

 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας  πάνω στον πάγκο εργασίας έχοντας μπροστά μας τη πιο μακριά πλευρά του.

 

 

Καλύπτουμε με μερέντα σχεδόν όλη την επιφάνεια, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

 

 

Διπλώνουμε προς τα μέσα τις δύο άκρες ώστε να πέσουν αντικριστά στο κέντρο του φύλλου.

 

 

Απλώνουμε στο ένα από τα δύο διπλωμένα μέρη λίγη μερέντα ή όποια άλλη πραλίνα φουντουκιού έχουμε διαθέσιμη.

 

 

Ξαναδιπλώνουμε κι έτσι παίρνουμε ένα ρολό με 4 μέρη σφολιάτας.

 

 

Βουτυρώνουμε πολύ καλά τη ρηχή λαμαρίνα του φούρνου.

Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φέτες 1-1,5 εκ. πάχους και τις αραδιάζουμε "όρθιες" στο ταψί, αφήνοντας αρκετό χώρο μεταξύ τους.

 

 

 

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, με φωτιά πάνω και κάτω, για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει όμορφα η σφολιάτα.

Βγάζουμε το ταψί πάνω σε σχάρα κι αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς οι καρδούλες.

 

 

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζουμε σε κατσαρολίτσα όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το χυμό λεμονιού) για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε 1 κ. γλ. φρέσκο λεμονοχυμό. Αφήνουμε να κρυώνει.

Μόλις τα γλυκά κρυώσουν τελείως, θα τα σιροπιάσουμε σιγά-σιγά με το χλιαρό σιρόπι, αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλας.

 

 

Αφήνουμε να απορροφήσουν καλά το σιρόπι και σερβίρουμε την επόμενη μέρα.

Διατηρούνται εκτός ψυγείου.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Και μια νηστίσιμη παραλλαγή: Λιώνουμε σε μπαιν μαρί 3 πλάκες κουβερτούρα των 125 γρ. μαζί με 3 κ. σούπας μαργαρίνη ή ηλιέλαιο και αφήνουμε να χλιαρώσει το μείγμα. Όταν σταθεροποιηθεί κάπως και μπορούμε να το απλώσουμε πάνω στη σφολιάτα χωρίς να "τρέχει", συνεχίζουμε την εκτέλεση της συνταγής κανονικά όπως και παραπάνω.

 

Αφήστε αρκετό χώρο στο ταψί ανάμεσα στα γλυκά για να μπορέσει ν΄απλώσει η σφολιάτα καλά και να δώσει το σχήμα της καρδιάς. Από τις φωτογραφίες καταλαβαίνετε πως τα στρίμωξα λιγάκι... φανταστείτε πόσο φουσκώνουν!





Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μεταφορικά μόνο 2€.

Άνω των 25€ δωρεάν.