ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ν
17
2016

ΠΙΤΣΑ ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Νοέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 φύλλα σφολιάτας (μαζί με τις διαφάνειες της συσκευασίας)
12 φέτες gooda, emedal, μοτσαρέλας ή άλλου κίτρινου μαλακού τυριού (6 φέτες για κάθε φύλλο)
10-12 φέτες καπνιστής μπριζόλας, μπέικον ή άλλου αλλαντικού (5ή 6 φέτες για κάθε φύλλο)
2 μακριές πράσινες πιπεριές κέρατο, κομμένες σε πολύ μικρά κομματάκια
1 μικρή πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
200 γρ. τεμαχισμένα μανιτάρια κονσέρβας, στραγγισμένα πολύ καλά
ρίγανη
πιπέρι
ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός (προαιρετικό)
ketchup
μουστάρδα

1 κρόκος αβγού
1 κ. γλ. γάλα πλήρες


Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:     35-40 λεπτά



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη τις κομμένες πιπεριές και τα μανιτάρια (2 μέρη για κάθε φύλλο σφολιάτας).

Ανοίγουμε πάνω στον πάγκο εργασίας το πρώτο φύλλο της σφολιάτας με τη στενή πλευρά του προς το μέρος μας, φροντίζοντας όμως να το κρατήσουμε μέσα στη αρχική διαφάνεια της συσκευασίας. Αυτή θα μας βοηθήσει να τυλίξουμε και να μεταφέρουμε το ρολό στο ταψί μας.

Αραδιάζουμε από 3 φέτες τυριού σε 2 ζώνες του φύλλου, αφήνοντας 2 κενές λωρίδες στην αρχή και το τέλος του φύλλου. Πάνω τους θα βάλουμε από 2 ή 3 φέτες αλλαντικού (καπνιστής μπριζόλας, μπέικον ή άλλου αλλαντικού).

Πασπαλίζουμε κάθε ζώνη αλλαντικού με ένα μέρος ψιλοκομμένης πιπεριάς και ένα μέρος μανιταριών.


Ρίχνουμε ρίγανη, πιπέρι και βασιλικό(αν βάλουμε) σε κάθε ζώνη υλικών και τέλος απλώνουμε ketchup και μουστάρδα (όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία).

 

 

 

Ανασηκώνουμε τη διαφάνεια από τη μεριά που βρίσκεται μακριά μας και διπλώνουμε το κενό μέρος της σφολιάτας πάνω στα πρώτα υλικά.

 

 

Και πάλι με τη βοήθεια της διαφάνειας ξαναδιπλώνουμε πάνω στα δεύτερα υλικά. Απομακρύνουμε την διαφάνεια που κρατούσαμε έως τώρα.

 

 

Βρέχουμε απαλά την επιφάνεια της σφολιάτας που ελευθερώνεται.


Τώρα θα ανασηκώσουμε την διαφάνεια που έχουμε μπροστά μας και θα εφαρμόσουμε τη σφολιάτα που συγκρατεί πάνω στην ήδη βρεγμένη σφολιάτα από πριν. Έτσι θα κολλήσουν μεταξύ τους.

 

 

Καλύπτουμε μια λαμαρίνα ή ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.

Βάζοντας το χέρι μας κάτω από τη διαφάνεια που συγκρατεί το ρολό, το μεταφέρουμε στο ταψί και το αναποδογυρίζουμε ώστε να βλέπουμε εμείς τη διαφάνεια την οποία και τραβάμε για να βγει τελείως.

 

 

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Μεταφέρουμε κατά τον ίδιο τρόπο το δεύτερο ρολό στο ταψί, δίπλα στο πρώτο.

Αλοίφουμε την επιφάνεια και των δύο με το μείγμα ενός κρόκου αβγού και ενός κ. γλ. γάλακτος.

Χαράζουμε επιφανειακά τα 2 ρολά.

 


 

Βάζουμε το ταψί στη μεσαία θέση του φούρνου, με φωτιά πάνω και κάτω για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια των ρολών.

Βγάζουμε πάνω σε σχάρα, αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και στη συνέχεια μπορούμε ν΄απολαύσουμε την υπέροχη πίτσα-ρολό που μοσχοβολάει όσο δε φαντάζεστε!

 

 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Τα υλικά που σας προτείνω είναι ενδεικτικά. Μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε στη γέμιση ανάλογα με τις προτιμήσεις σας (ελιές, λουκάνικο, κτλ.).

 


 




Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ