ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ι
03
2016

ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (03 Ιούνιος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

Κάθε φορά που στίβω λεμόνια σκέφτομαι το ίδιο πράγμα: δεν θέλω να πετάξω τη λεμονόκουπα, τη λυπάμαι!



Άρχισα λοιπόν να κάνω το εξής: πρώτα ξύνω ελαφρά στον ρεντέ κάθε μισή λεμονόκουπα και μαζεύω το ξύσμα σε σακουλάκι τροφίμων, το οποίο τοποθετώ στον καταψύκτη. Θα το χρησιμοποιήσω σε γλυκά αργότερα...



Κατόπιν αφαιρώ από όλες τις λεμονόκουπες ό,τι έχει μείνει εσωτερικά (σκληρές μεμβράνες, κουκούτσια ,κτλ. ). Τις ζυγίζω όλες μαζί.

Σε μια κατσαρόλα βάζω 5 εκ. καθαρό νερό να βράσει και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνω μέσα τις λεμονόκουπες. Τις βράζω για 3-4 λεπτά και μετά τις στραγγίζω.

Επαναλαμβάνω την ίδια  διαδικασία για 2 φορές ακόμη. Τότε θα έχουν ξεπικρίσει εντελώς.



Για 500 γρ. λεμονόφλουδες:

Σε κατσαρολίτσα βάζω 2 ποτήρια του νερού νερό μαζί με 500 γρ. ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ενώνω τις λεμονόκουπες με το σιρόπι και σιγοβράζω για 2-3 λεπτά. Αποσύρω την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας κι αφήνω να κρυώσει.



Ετοιμάζω μία δόση παγωτό βανίλια.

Πολτοποιώ στο πολυμίξερ ή το μούλτι το γλυκό λεμόνι που έφτιαξα.

Ενώνω το ρευστό παγωτό με τον λεμονοπολτό. Χτυπώ στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 2 λεπτά.Τοποθετώ στον καταψύκτη για 24 ώρες.


Παίρνω έτσι ένα καταπληκτό παγωτό λεμόνι που μοσχοβολά κι έχει πολύ ωραία υφή με πολύ μικρούτσικους κόκκους λεμονιού.

Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν ετοιμάσουμε μεγάλη ποσότητα από γλυκό λεμόνι, καλό είναι να προσθέσουμε και το χυμό από 1 λεμόνι στο τελείωμα του βρασίματος. Μετά θα το αποθηκεύσουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Αυτό θα το βοηθήσει να διατηρηθεί για μέγάλο χρονικό διάστημα αναλλοίωτο.

 

 



Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ